IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Kawasaki 3P u Zagrebu – Nakon trube dolazi punk

kawasaki-3p-live-zagreb-2015-photo-dora-saric
Written by Hardwired Crew

Kao podrška Kawasaki 3P-u , zagrebački rock bend Tao Šank su na vrlo dobar način započeli proljeće u Tvornici kulture odsvirajući pet pjesama. Tehnički impresivni, sa vrlo motivirajućem stage presence-om , dovoljnim da lagano zagriju publiku koja nestrpljivo čeka spektakl. Nakon što je Tao Šank pokazao svoj golemi potencijal u svom kratkom repertoaru, svjetla se gase i nakon tridesetak minuta, uz veliku pripremu, nastupa truba koja budi vojnike u cik zore, a u ovom slučaju poziva fanove da se postroje u prve redove.

Nakon trube dolazi pank. Svjetla se pale, piva se prolijeva, a članovi Kawasaki 3P-a izlaze u odijelima i „velikim dispečerom“ započinju kaos. Nisu čekali ni sekunde, odmah su pokazali da je mašina stigla i da ta mašina radi punom parom. Bend koji sigurno zaslužuje naziv „kultnog“, svojim obožavateljima priuštio večer koju neće tako skoro zaboraviti.

kawasaki-3p-live-zagreb-2015-photo-dora-saric

Kawasaki 3P uživo u Zagrebu 2015. godine, photo Dora Šarić

Pjesmom „Malo vas je pičkice“ na zaigrani način provociraju svoju publiku i pozivaju ih na dijeljenje njihove energije, koje su imali na pretek. Veliki pogon se nikad nije činio manjim. Klaustrofobicna punk fešta predvođena znojnom nabrijanom devetorkom koja nikoga nije izostavila. Pjesmama „Glava – pismo“„Mupov-ska“„Dugodugoduo“„Dr. Albert“ i „Zec“ se pridružio kolektivni glas krcate Tvornice.

kawasaki-3p-live-zagreb-2015-photo-dora-saric

Kawasaki 3P uživo u Zagrebu 2015. godine, photo Dora Šarić

Uz „Mate Parlov“  bend nastavlja – dinamično, neumorno i napeto. Kako Demirel i Tomfino izmijenjuju uloge na mikrofonu, isto tako i publika i izvođač razmjenjuju tu silnu energiju koja je nastala te večeri. Kratki rukavi i kravate postepeno zamijenjuju odijela dok slijede pjesme „Niskarastaman“„Jebotext“ i „Pusica“. Trubač Pavlicana kratko preuzima glavni vokal na pjesmi „Šatro“ i publiku diže na sljedeću razinu. Tokom pjesme „Anđelko“Tomfino sam pjeva do sredine pjesme kada ulazi ostatak benda i pomaže mu završiti nešto ‘laganiju’ pjesmu.

Dame iz kvarteta Prelude izlaze kao prve gošće na pjesmi „Sjekirom u glavu“, te Davorin Bogović nosi titulu drugog gosta i pjeva sa bendom „Antoniu“. Završavaju koncert sa „puta madre“ koja ne daje publici mira, pa ih publika poziva da odsviraju bis.

kawasaki-3p-live-zagreb-2015-photo-dora-saric

Kawasaki 3P uživo u Zagrebu 2015. godine, photo Dora Šarić

I napokon dolazi do pjesmama koje se nisu mogle nikako dočekati “Ni da ni ne“„Snifa san glu“„Jebem ti mater“.., a publika vidno uživa u drozi svoja vlastita izbora..

Kawasaki 3P, sada već jako uigran i jako ozbiljan bend koji pak ne zrači nimalo strogom vibrom već suprotno gazi svu monotoniju zime starim hitovima i relativnom novim bubnjarem Nikolom, te još jednom pokazuje kako su zasluženo tu gdje jesu, a to je u prepunoj Tvornici kulture gdje je publika zadovoljno dočekala da nekoga tko će im pošteno najaviti proljeće.

Piše Danijel Paić

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.