KONCERTI VESTI

KAWASAKI 3P večeras u klubu Elektropionir

Written by Hardwired Crew

Nakon sinoćnjeg nastupa na manifestaciji Ritam Evrope u Novom Sadu, bend KAWASAKI 3P će večeras nastupiti u beogradskom klubu Eletropionir. Kao gosti, nastupiće sastav Keni nije mrtav. Ulaznice za koncert koštaju 800 dinara.

Kawasaki 3p osnovan je 1993. u Zagrebu, široj javnosti postaju poznati 2003. godine svojim provokativnim nastupom na Dori sa pesmom „Antonija“. Te godine objavljuju i svoj debitantski studijski album „Kawasaki 3p“, koji je nagrađen Porinom za najbolji album alternativne muzike, a sastav je dobio i nagradu Crni Mačak za ,,nadu godine“.

S nekim promenama postave, 2009. godine objavljuju drugi studijski album „Idu Bugari“, koji je nekoliko nedelja bio najprodavaniji album u Hrvatskoj! I za taj album su dobili nagradu Porin, ali i 7 Zlatnih Koogli (od 7 nominacija) i nagradu Davorin za najbolji rock album. Pored silnih festivala koje su odsvirali, najviše vredi izdvojiti četiri rasprodata solo koncerta u Tvornici kulture i koncert u Dvorištu Jedinstvo kod Močvare koji je takođe bio rasprodat, a više od 1000 ljudi ih je gledalo preko ograde sa nasipa reke Save.

U sedlo se vraćaju 2015. godine spot/singleom „3 Problema“ koji najavljuje novi album „Goli Zbog Pasa“, a koji je već u prvoj sedmici zaseo na prvo mesto najprodavanijih i pobrao je euforične kritike kao nikad do sad, u kojima svi recenzenti napominju da je to do sada najbolji album u karijeri. Kawasaki 3p trenutno radi na materijalima za svoj četvrti studijski album.