IZVEŠTAJI SA KONCERATA

KANDA, KODŽA I NEBOJŠA u Beogradu – Tajni koncert za odabrane

kkn-beograd-thumb-2019
Written by Jovan Ristić

Iako su takozvani „tajni nastupi“ izuzetno česta pojava u svetu, domaća publika nije imala previše prilika da iskusi ovo krajnje neobično iskustvo. Velika svetska imena kao što su Aerosmith, Foo Fighters ili Pearl Jam su u više navrata iznenadila šaku svojih fanova nastupom u intimnim klubovima koji su daleko ispod njihovog prosečnog auditorijuma.

Kultni domaći sastav KANDA KODŽA I NEBOJŠA nije nastupao pod lažnim imenom kako se to u svetu često praktikuje, ali su priliku da prisustvuju ovom intimnom nastupu poklonili samo onima koji su kupili njihov novi album „Uskoro“ na ploči. Sudeći po delimično ispunjenoj sali pozorišta Dadov gde je tajni koncert održan, prodaja vinila u Srbiji još uvek nije vrtoglavo popularna kao u svetu. No, oni koji su bili tamo očigledno su cenili tu priliku i kroz igru i pesmu proslavili izlazak novog albuma sa bendom.

kkn-beograd-2019-04

„Ajde svirajte, molim vas“ kratko i jasno je otpočeo frontmen sastava Oliver Nektarijević, na opštu radost publike koja nije čekala ni trena da ustane iz stolica i uputi se ka obodima sale, gde đuskanje nije prestalo do samog kraja. Svečana atmosfera ovog skromnog pozorišta dodatno je rasplamsala taj osećaj da prisustvujete nečemu svečanom i namenjenom samo odabranom društvu.

kkn-beograd-2019-03

Sam nastup mahom su činile pesme sa novog albuma kao što je Oliver više puta najavio. Iako se u prodaji našao pre svega mesec dana, prisutni su nove stvari prihvatili predozirani entuzijazmom, što biste i očekivali od onih koji su među prvima ugrabili vinil. Ceo bend je konstantno razmenjivao komentare sa članovima publike, pa sam stekao utisak kao da pripadam šačici najboljih prijatelja na probi benda.

kkn-beograd-2019-02

Bend nas je proveo kroz svoju karakterističnu mešavinu žanrova, sa dominantnim reggae i garage rock uticajima, a poseban utisak na mene ostavio je gitarista Janko Mostarlić koji je tokom celog koncerta komunicirao kroz svoju gitaru na jeziku koji svako razume, ali ne može svako da govori tečno kao on.

„Osećam se kao kod kuće,“ prokomentarisao je Oliver pokazujući na svoje papuče, dok se bend dogovarao kojom pesmom će da završi koncert. Ipak su par puta pogazili svoju reč i time pokazali da se nije samo publika dobro provela. Ostaje da sačekamo i veliki koncert otvoren za veću grupu fanova koji će bez sumnje uživati jednako kao mi sinoć. Do tada, možete pogledati snimak sa nastupa u nastavku.

https://youtu.be/jR_RkqxGI1Q