KONCERTI VESTI

JONATHAN na proleće kreću na prvu američku turneju

Written by Marko Ristić

Riječki JONATHAN na proleće kreću na prvu američku turneju u sklopu koje će za sada upisati osam nastupa. Severnoamerička turneja ih u martu vodi u šest saveznih država. Sve kreće 8. marta u New Yorku, a nastavlja se 10. marta u Chapel Hillu u Severnoj Karolini, te dan kasnije u Atlanti. Kao jedini izvođač iz celog regiona čiji nastup je potvrđen na velikom SXSW-u, verojatno najpoznatijoj svetskoj konferenciji i festivalu, Jonathan će u Austinu u Texasu nastupiti 13. i 14. marta.

Appleton u Wisconsinu ugostit će Jonathan 19. marta, dan kasnije su u Chicagu, a put se završava još jednim nastupom u New Yorku 22. marta. Osam američkih nastupa će uskoro biti dopunjeno novim datumima i lokacijama, a ovo je samo još jedan dokaz kvaliteta benda i početak ekspanzije na nove teritorije.

Objava turneje dolazi i kao još jedno obeležavanje uspešne godine, u kojoj je aktuelni album “To Hold” odmah po izlasku uhvatio odlične kritike, te se već našao na listama najboljih godišnjih izdanja. Mediji još jednom potvrđuju kvalitet njihove muzike i navode da je Jonathan od samih početaka svjetski bend u rangu velikana. Singl “I Never Meant To Be There” našao se na listi najboljih pesama godine, dok je i prateći spot dobio zaslužene pohvale.

Neposredno pre odlaska na američku turneju, Jonathan se vraćaju u zagrebački klub Sax 1. i 2. marta iduće godine. Jedno od mesta na kojima su zabeležili najviše nastupa, od kojih su mnogi bili rasprodati.

fotografija benda Filip Gržinčić