KONCERTI VESTI

James Leg u četvrtak u novosadskom klubu Trema

Written by Hardwired Crew

John Wesley Myers aka James Leg jedan od najintrigantnijih garage-rock predvodnika nastupiće u novosadskom klubu Trema (Srpsko narodno pozorište) 28. novembra 2019. godine. Ulaznice po ceni od 500 dinara su u prodaji u klubu Trema, kao i CD shopu Mungos.

Prvi od poznatijih bendova u kojima se pojavio bili su The Immortal Lee County Killers, po čijem je raspadu formirao Black Diamond Heavies 2004. godine, trio u kojem su pored njega na orguljama/klavijaturama i vokalu bili još i gitarista i bubnjar. Gitarista 2006. napušta bend i to preostale članove navodi da se zamisle kako da nastave dalje, gde donose potpuno ispravnu odluku – bez gitare. Do tada je bilo dvočlanih bendova, ali uvek se radilo o gitari i bubnju, a sa novom postavom Black Diamond Heavies su uveli i novi trenutak u formaciji rokenrol grupe: orgulje/klavijature/vokal plus bubnjevi. U toj postavi snimaju dva studijska i jedan live album (sve za Alive Records) i postaju jedna od najtraženijih američkih garažnih atrakcija do kraja prve decenije 21. veka svirajući širom SAD, Evrope i Australije.

Po raspadu Black Diamond Heavies (2009) James Leg radi na svom prvom solo albumu „Solitary Pleasure“ (opet renomirani Alive Records, 2011), koji prolazi zapaženo među poklonicima Black Diamond Heavies i ljubiteljima svih podžanrova garažnog rokenrola. Duboki, diabolični vokal i topli, a zastrašujući tonovi orgulja čijim dirkama kao u transu lete njegovi prsti zaštitni su znak ovog južnjačkog gospodina. Prošle godine James Leg sa kolegama sa Alive Records etikete Left Lane Cruiser snima još jedan album – „Painkillers“. Deset blues obrada (od Roberta Johnsona do Rolling Stonesa) odsviranih i otpevanih na srčani, garage/blues način kako se i očekivalo od ove garažne supergrupe učinili su da se album na kraju 2012. nađe visoko kotiran na većini garage rock lista.