VESTI

Frontmen benda METALLICA obradio pesmu sastava GHOST

james-hetfield-metallica-tommy-holl
Written by Jovan Ristić

Niko ne spori da su kvalitetna muzika i intrigantna prezentacija doveli švedski occult rock sastav GHOST na sam vrh rock scene za nepunih deset godina, ali isto tako nema sumnje da je njihovoj popularnosti doprineo i veliki broj poznatih faca koje prate i podržavaju bend još od debi albuma. Jedan od njihovih najpoznatijih fanova je bez sumnje James Hetfield, frontmen benda METALLICA.

Hetfield je u više navrata snimljen na njihovim koncertima i u njihovim majicama, ali je ovom prilikom bendu kdao drugačiju vrstu počasti. Naime, na snimku sa probe koji je osvanuo na Internetu, Hetfield je obradio pesmu „Cirice“ sa prethodnog albuma benda „Meliora“.

On je još 2011. u intervjuu izjavio: „Ja sam u klubu njihovih fanova. Nisam imao ni pojma kako izgledaju dok nisam video spot. Prvo sam čuo muziku i delovala mi je jako jedinstveno, vrlo melodično i sveže u metalu. Podsetilo me na rock muziku 70-ih koju sam takođe voleo. Tako da obožavam ovaj bend.“

Podsećamo, Ghost su nedavno objavili spot za pesmu „Dance Macabre“ u kome smo imali prilike da vidimo mnoge poznate face kako reaguju na novu stvar. Iako Hetfield nije u spotu, njegov kolega Kirk Hammet jeste. Pesma je drugi singl sa predstojećeg albuma „Prequelle“ koji će se u prodaji naći 1. juna za Loma Vista Recordings koji smo imaliprilike da poslušamo i recenziramo.

Dodaj komentar

  • […] Uoči uručivanja švedske nagrade Polar Music Prize 14. juna legendarnom sastavu METALLICA, članovi doom metal sastava CANDLEMASS, frontmen sastava GHOST Cardinal Copia (Tobias Forge) i švedski duo Vargas & Lagola izveli su skupa obradu pesme „Enter Sandman“ sa čuvenog crnog albuma američkog sastava. Kako to zvuči u njihovoj verziji možete poslušati u nastavku. Ne sumnjamo da je bendu Metallica imponovala ovakva izvedba, posebno znajući da je James Hetfield veliki fan benda Ghost. […]