VESTI

Italijanski TECHNOIR večeras u Beogradu

technoir-italija-2018
Written by Jovan Ristić

Alexandros i Jennifer čine duo TECHNOIR iz Milana koji nam dolaze sa svojom autorskom soul i nu-jazz muzikom. Bend će nastupiti u klubu Soul Society (Stari Bitef), a cena karte iznosi 350 dinara. Zvuk ovog izuzetnog dvojca je kombinacija džez improvizacije, elektronike i soul-a sa začinima worlmusic kuhinje. Oni koriste instrumente kao što su elektronski drum pad, gitare, klavijature i vokale koji su zaštitni znak vrhunaca njihove vizije i muzikalnosti. 

Njihovi jedinstveni live nastupi provozali su bend širom Evrope, do scena poput Pariške LaMaroquinerie, Santeria Social kluba, Apollo kluba, Magnolia i BIKO kluba u Milanu, Palermu i nastupa na internacionalnim festivalima u Veneciji i Lokarnu koji su bili dupke ispunjeni.

Technoir dobijaju priznanja i pohvale u ozbiljnim muzičkim magazinima poput: Rolling Stone Italija i Rumore, kao i puštanja njihovih traka u Mono Jazz programu Gilles Peterson’s-a. Ako ste zaljubljenik muzike Erykah Badu,Lauryn Hill, Massive Attack-a, onda su Technoir sledeća nova stvar koju treba da otkrijete!

Nakon nastupa grupe Technoir nastupiće mladi umetnik i DJ Ant poznat i kao A-Tweed [Afro/Funk/Cumbia/Worldbeats].