VESTI

IRON MAIDEN žele da iznenade fanove pesmama na predstojećoj turneji

iron-maiden-band-photo-hires
Written by Jovan Ristić

Frontmen legendarnog heavy metal sastava IRON MAIDEN i Tony Stark stvarnog sveta, Bruce Dickinson, podelio je par informacija o predstojećoj turneji „Legacy of the Beast“, uključujući i izbor pesama.

Ono što do sada znamo je to da je turneja inspirisana igricom istog imena objavljenom za mobilne uređaje i ilustracijama koje su krasile ikonske omote ovog sastava od početka karijere. Dickinson otkriva i da će se na listi verovatno naći par retkih stvari koje će iznenaditi fanove.

On je izjavio: „Želim da ljudi posle koncerta kažu ‘jebote, moraš da vidiš ovaj koncert’. Želim i da budu iznenađeni. Želim da odu kući misleći ‘jebote, ne verujem da su svirali tu pesmu’. To je reakcija koju želim“.

iron-maiden-live-belgrade-2014-photo-marko-ristic

Iron Maiden uživo u Beogradu 2014. godine, photo Marko Ristić

Da li ovo znači da napokon možemo da očekujemo pikanterije poput „Out of the Silent Planet“ ili „The Loneliness of the Long Distance Runner“ koju je bend prvi i jedini put svirao baš u Beogradu? Imajući na umu koliko retko njihova lista drastično oscilira, ovo bi mogla da bude prava poslastica za iskrene fanove. I hoće, ako je za verovati frontmenu. „Sviramo jednu ili dve pesme koje će baš iznenaditi ljude. Nastaće ludilo na društvenim mrežama nakon prvog kocnerta,“ obećava Dickinson.

Iako su na predstojećoj turneji elegantno iskulirali Srbiju, fanovi koji su dovoljno zagriženi imaju dosta opcija u okolini, uključujući Zagreb 24. jula, u Zagrebačkoj Areni. Dva dana ranije, 22. jula, bend će nastupiti na festivalu Hills of Rock u bugarskom gradu Plovdivu, na kome nastupaju i zemljaci iz sastava Judas Priest koji su nedavno ponovo podigli lestvicu novim albumom „Firepower“.

Tu su još i festival Volt u Mađarskoj 28. juna, Trst 17. jula, Atina 20. jula, i par datuma u Poljskoj krajem istog meseca. Prilika ima u skoro istom broju kao i izgovora. Kompletnu listu nastupa možete pogledati ovde: https://ironmaiden.com/tours/legacy-of-the-beast-tour-2018