IZDVAJAMO VESTI

IRON MAIDEN završili novi album?

iron-maiden-band-photo-hires
Written by Hardwired Crew

Priča se da su IRON MAIDEN završili snimanje novog albuma. Legende britanske heavy metal muzike se diskografski nisu oglasili još od albuma „The Book Of Souls“ koji je izašao 2015. godine. Taj album je snimljen u Parizu krajem 2014. godine, dok je producent albuma bio niko drugi do Kevin „Caveman“ Shirley.

U ponedeljak je upravo Kevin Shirley objavio rekapitulaciju 2019. godine na svom Facebook profilu gde je pomenuo da je „radio na jednom projektu u Parizu koji nema naziv i koji nije baš tako tajan“. Dodao je da je završio sa zvonjavom u ušima.

Tokom maja prošle godine, italijanski sajt koji prati koncerte benda Iron Maiden je pisao da bend završava rad na novom albumu. Ljudi sa tog sajta su to zaključili jer su se svi članovi benda zajedno sa ženama nalazili u Parizu, gde je bio i Kevin Shirley. Producent je na kraju i objavio fotografije iz studija Guillaume Tell gde su Iron Maiden snimali „Brave New World“ (2000), kao i poslednji studijski album „The Book Of Souls“ (2015).

Kako je i sam Bruce Diskinson tokom koncerta koji je održan u Kaliforniji rekao „Nove pesme benda Iron Maiden – brže nego što ste mislili“, možemo sa priličnom sigurnošću reći da je nova ploča verovatno već sklopljena i da ćemo imati prilike da uživamo u novom, sedamnaestom po redu albumu ovih giganata tokom 2020. godine.