VESTI

Pogledajte listu aktuelne turneje benda IRON MAIDEN

Written by Jovan Ristić

Britanski heavy metal titani IRON MAIDEN odsvirali su prvi koncert sa već najavljene turneje „Legacy of the Beast“ u Estoniji 26. maja i putem svoje Facebook strane otkrili listu pesama odabranih za ovu turneju. Kao što znate, turneja je inspirisana istoimenom igricom za mobilne uređaje, a Bruce Dickinson je već obećao pregršt iznenađenja. Sudeći po listi, obećanja su ispunjena.

Bend je predstavio pesme koje nisu svirali preko deceniju, uključujući „The Clansman“ i „Sign of the Cross“ iz perioda kada je za mikrofonom bio Blaze Bayley, kao i „Where Eagles Dare“, „The Wicker Man“, „Flight of Icarus“ i druge raritete. Pogledajte celu listu u nastavku.

Kao što je očekivano, binu su krasile kulise i elementi koji su dočaravali pesme i slikovite omote po kojima je bend nadaleko poznat. 

iron-maiden-legacy-beast-european-tour-2018-facebook

Bruce Dickinson, Iron Maiden – Legacy of the Beast turneja | Foto: Facebook

Lista pesama:
1. Churchill’s Speech
2. Aces High
3. Where Eagles Dare (Prvi put nakon 2005.)
4. 2 Minutes to Midnight
5. The Clansman (Prvi put nakon 2003.)
6. The Trooper
7. Revelations
8. For the Greater Good of God (Prvi put nakon 2007.)
9. The Wicker Man (Prvi put nakon 2011.)
10. Sign of the Cross (Prvi put nakon 2001.)
11. Flight of Icarus (Prvi put nakon 1986.)
12. Fear of the Dark
13. The Number of the Beast
14. Iron Maiden

15. The Evil That Men Do
16. Hallowed Be Thy Name
17. Run to the Hills

Ukoliko vas je lista zagrejala da ih vidite uživo, nama najbliži je Zagreb 24. jula, kada će nastupiti u Zagrebačkoj Areni. Dva dana ranije, 22. jula, Iron Maiden će nastupiti na festivalu Hills of Rock u Plovdivu u Bugarskoj na kome su kao glavne zvezde najavljeni i SabatonJudas Priest koji promovišu aktuelni album „Firepower“. Pored toga, bend će nastupati na festivalu Volt u Mađarskoj 28. juna, u Trstu 17. jula, Atini 20. jula, i održati još par datuma u Poljskoj krajem istog meseca.