VESTI

IRISH STEW objavili video za numeru „Stranger“

Written by Marko Ristić

Beogradski bend IRISH STEW objavio je spot za pesmu „Stranger“, kao drugi singl sa četvrtog studijskog albuma „City of Grigs“, objavljenog prošle jeseni u izdanju Ammonite Records.

Spot, kao i sama pesma, za temu ima kritiku aktuelnog poretka u kome su duh, kultura, tradicija i sistem vrednosti jednog grada odbačeni na marginu društva zarad nove prividne stvarnosti u kojoj vladaju vrednosti koje nisu autentične niti trajne, već nametnute i neprirodne.

Bojan Petrović, frontmen benda, autor pesme i beskućnik u spotu, ističe da je sistem vrednosti godinama urušavan, i da to ima svoje posledice: “Kada prošetate Beogradom, kao i mnogim drugim gradovima u Srbiji, videćete da su urušeni i bukvalno. Zato ovu pesmu i spot posvećujemo svim dobrim ljudima koji se trenutno osećaju kao stranci u sopstvenim gradovima, koji ne idu nikuda, i koji se bore za neko bolje sutra braneći svoju tvrđavu.”

Ovo je druga pesma sa albuma City of Grigs“ koja je dobila spot, nakon najavne numere Heavier than Sin“. Bend aktivno promoviše aktuelni album, na prolećnoj turneji obišli su desetak gradova u Srbiji, uključujući Beograd, Novi Sad, Zaječar, Kladovo, Sentu, Požarevac i Zrenjanin, a sada se pripremaju za letnju festivalsku sezonu koju otvaraju nastupom na Arsenal festu u Kragujevcu, na kome će nastupiti 22. juna. 

Scenario i režiju spota potpisuje Bojan Stevanović, a muzički producent je Dejan Lalić.