VESTI

IRISH STEW objavili album „City of Grigs“

irish-stew-of-sindidun-band-promo-2017
Written by Marko Ristić

Beogradski bend IRISH STEW OF SINDIDUN objavio je četvrti album pod nazivom „City of Grigs“, u izdanju Ammonite Records. Publici i fanovima koji su šest godina čekali novi materijal, Irish Stew je ponudio nešto drugačiji zvuk od prethodnih izdanja, pokušavajući da sjedini sve ono najbolje što su za 15 godina radili i da dodaju još nešto novo.

Na albumu se nalazi 10 pesama, uključujući i obrade tri tradicionalne irske pesme koje čine kompaktnu celinu. Motivi o kojima album govori nisu se promenili, pesme i dalje, pored nezaobilazne lične komponente, imaju i jak društveni karakter, kritikujući vreme i prostor u kome živimo.

irish-stew-of-sindidun-band-promo-2017

Irish Stew Of Sindidun | fotograf Bojan Stojanović

Govoreći o „tradicionalima“, frontmen benda, Bojan Petrović, kaže da se ne nalaze na albumu da bi popunile prostor, već da govore o temama koje su i dalje aktuelne: „Irska muzika je mnogo više od brzih melodija, plesa i zabave, kroz tradicionalne, narodne irske pesme čuva se sećanje i određene vrednosti jednog naroda, koje vredi poštovati i u modernom vremenu.“

Najavni singl koji je objavljen prošle godine „Heavier Than Sin“, odlično je prihvaćen kod publike, i bend se nada sličnoj reakciji i na celo izdanje. U bendu kažu da je stvaranje novog materijala proces u kome je važno lično se izraziti, i da su prezadovoljni albumom, ali da se muzika ipak stvara zbog publike i da sa nestrpljenjem očekuju ocenu fanova koja je za njih najvažnija.

Omot i lista pesama na albumu izgledaju ovako:

irish-stew-city-of-grigs-2017-cover

1. Stranger
2. Paddy’s Lamentation
3. Heavier Than Sin
4. Awake
5. Drink and sing
6. Holiday
7. The old city keeper
8. Emerald blue
9. Down by the Glenside
10. Step it out Mary

Publika će uskoro imati priliku i da uživo čuje nove pesme: „Spremamo se za koncertnu promociju albuma, pružićemo publici priliku da zavoli nove pesme, i do kraja godine krećemo da obilazimo Srbiju. Sledeće godine obeležavamo i 15 godina postojanja, tako da imamo dodatni povod za slavlje i za odličan provod.“

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.