VESTI

Instrumentalni trio MOON predstavlja spot „Mission“

Written by Marko Ristić

Instrumentalni space-rock trio MOON objavio je drugi spot sa aktuelnog albuma „Maybe We’ll Come Back“ i to za pesmu „Mission“.

“Minimalistički pristup u izradi ovog spota se pretvorio u misiju prikaza portreta koji kroz prizmu zabeleženih prirodnih izraza i pokreta predstavljaju svaki pojedinačni model kao potpuno različitu planetu za sebe. Koncept bez koncepta, zamrznut u jednostavnim, iskrenim i prirodnim momentima.”, ističe basista Miki Stanković.

MOON je instrumentalni space-rock trio koji dolazi iz Šapca, ali njihov prvi album, koji su objavili kao samostalno izdanje, rezultat je zanimljive umetničke kolaboracije na relaciji Srbija – Hrvatska – Makedonija. Bend se premijerno predstavio 2017. godine singlovima „Escape“ i „Voyager 1“ i prvim samostalnim nastupima u Beogradu, Šapcu i Kragujevcu, ali dva njegova člana nisu početnici na rock sceni – gitarista Milan Katanić je poznat po radu u legendarnom šabačkom crossover bendu iz 1990-ih, Ništa ali logopedi, a zajedno sa basistom Mikijem Stankovićem svirao je u još jednoj poznatoj grupi iz ovog grada, altrock sastavu Eleven. Treći član sastava MOON je bubnjar Miroslav Stanković.

Svoj prvi album „Maybe We’ll Come Back“ objavili su na svim digitalnim servisima (iTunes, Deezer, Spotify, Google Play, Apple Music…), a predstavljaju ga premijernim video singlom ”Lux Aeterna”, upečatljivom space-rock izvedbom ambicioznog simfonijskog komada iz zapažene američke psihološke drame Requiem For A Dream.