IZDVAJAMO VESTI

Ako se 15. INmusic otkaže zbog delovanja više sile, neće biti povrata novca

Written by Marko Ristić

Kao prenosi hrvatski muzički portal RAVNO DO DNA, direkcija zagrebačkog open air festivala INmusic dala je izjavu za agenciju Hina i time obavestila u kojoj fazi se trenutno nalazi taj festival zbog pandemije koronavirusa.

“Ako se festival odloži, kupljene ulaznice vrede za novi termin održavanja. U situaciji u kojoj svi gube, čvrsto verujemo da je odlaganje festivala za novi termin najpravednije i najsigurnije rešenje za sve uključene – publiku, muzičare i organizaciju festivala. Ako se pak otkaže zbog delovanja više sile neće biti povrata novca. INmusic festival kao nezavisni festival u festivalskim pravilima od početka održavanja navodi da u slučaju otkazivanja festivala zbog delovanja više sile povrat novca za kupljene ulaznice neće biti moguć”, rekli su iz INmusica za agenciju Hina, jer smatraju da u slučaju delovanja više sile su svi uključeni, te da bendovi, organizator i publika snose svoj deo gubitka, za koji kažu da je “ipak za publiku minoran u usporedbi s gubicima bendova i organizatora.”

No u međuvremenu, kako ističu organizatori “ulažu se veliki napori sa strane svih uključenih da se 15. INmusic festival održi, ako ne u najavljenom terminu onda u terminu kada će proći pandemija i kada će se moći neometano održavati manifestacije koje okupljaju preko 1000 ljudi.”

U toku je prilagođavanje INmusic festivala na novonastale globalne uslove u kojima veliki muzički festivali posežu za dva scenarija. Jedan je da se sve odlaže za kasno leto ili termine koji padaju u jesen, ili se odlučilo za jednogodišnje pauziranje i ponovno pokretanje 2021. godine. Za sad termin održavanja (22.-24. juna 2020.) po svemu sudeći stoji u nadi da će se zdravstvena situacija za nešto više od dva meseca popraviti.

Svedosci smo da je veliki broj festivala ove godine posegao scenariju da odlože sve za iduću godinu, dok je čini se i dalje dosta onih koji čekaju da vide hoće li se ova situacija sa koronavirusom završiti ubrzo, kako bi mogli što pre da reše da održe festivale. Mi iskreno mislimo da je ovo tema kojoj svakako treba dati više pažnje u narednom periodu i apelujemo na sve da situaciju koja nas je zadesila sagledaju sa svih strana.

InMusic Festival je zakazan za period od 22. do 24. juna u Zagrebu i za sada su najavljena imena kao što su The Killers, Beck, Deftones, The Lumineers, Nick Mason’s Saucerful Of Secrets, Belle And Sebastian i Rival Sons.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.