VESTI

IN FLAMES rade na novom „melodičnijem i bržem“ albumu

in-flames-band-promo-2017
Written by Hardwired Crew

Pre nekoliko meseci švedski melodic death metalci IN FLAMES su ušli u kalifornijski West Valley Recording Studios sa producentom Howard-om Benson-om kako bi počeli snimanje novog albuma koji će naslediti izdanje „Battles“ iz 2016. godine.

Ovaj album, za koji se mnogi fanovi nadaju da će izaći do kraja godine, biće nihovo 13. studijsko full-length izdanje, a ujedno će to biti i prvi album nakon što je basista Peter Iwers napustio bend.

„Zasad novi album zvuči baš kao In Flames, nema tu preteranih iznenađenja. Mislim da zvuči odlično i ima sve što želimo da jedan naš album sadrži. Sve je puno melodija, screaming vokala na nekoliko numera, a zaraznih rifova i delova ima svuda. Ako ste fan In Flames muzike i onoga što radimo prethodnih 20 godina, bićete srećni, jer sam i ja vrlo, vrlo srećan“, rekao je frontmen benda Anders Fridén u razgovoru za Metal Hammer.

„Oduvek smo bili melodičan bend, ali to dolazi iz različitih formi – gitara, vokala, klavijatura. Tako će i ovaj album biti poprilično melodičan, a rekao bih da će biti i brži od ‘Battles’. Trenutno mi deluje sličniji albumu ‘Sounds Of A Playground Fading’, ali to ćemo još videti“, objasnio je on.

Dodaj komentar