VESTI

HELLOWEEN najavili box-set sa kultnim albumima na pločama

helloween-kai-hansen-2018
Written by Jovan Ristić

Nedavno oživljena izdavačka kuća Noise Records najavila je box-set klasičnih albuma power metal veterana HELLOWEEN koje će se u prodaji naći 15. septembra. Izdanje koje nosi naziv „Starlight“ sadržaće EP izdanja „Helloween“ i „Judas“, debi album „Walls of Jericho“, kultne albume „Keeper of the Seven Keys“ prvi i drugi deo, kao i prošireno izdanje kompilacije „The Best, The Rest, The Rare“, sve na obojenom vinilu. Od svih ploča, tri izdanja su odavno van štampe i predstavljaju raritete. Ovo izdanje će takođe sadržati slipmat za gramofon sa motivom bundeve, dvostrani poster klasične postave benda i ekskluzivni prišivač. Ovaj bogati paket možete naručiti putem zvanične strane benda.

helloween-band-vintage-1987-photo

Album „Keeper of the Seven Keys, Part 2“ nedavno je proslavio 30. rođendan, a naš specijal o njemu kao i ranim danima benda možete pročitati ovde. Bend je trenutno na turneji „Pumpkins United“ na kojoj su im se pridružili članovi legendarne postave, pevač Michael Kiske i gitarista Kai Hansen. Helloween su u ovoj postavi nedavno nastupili kao zvezde ovogodišnjeg festivala Wacken Open Air pred oko 70.000 fanova.

Kako je pevač Andi Deris izjavio u intervjuu za Hardwired, postoji verovatnoća da će se bend vratiti u Evropu sa još nastupa u ovoj postavi: „Do sada smo svirali samo u najvećim gradovima koji takođe nisu bili preblizu letnjih festivala na kojima ćemo nastupati. Ali nakon SAD i Kanade vraćamo se u Evropu po još.“