VESTI

HELLOWEEN objavljuju novi koncertni album u oktobru

helloween-live-jovan
Written by Jovan Ristić

Nemački power metal veterani HELLOWEEN objavice novi koncertni album pod imenom „United Alive“ 4. oktobra za Nuclear Blast Records. Na ovom albumu će se nakon skoro tri decenije pojaviti članovi legendarne postave, gitarista i osnivač Kai Hansen i pevač Michael Kiske.

Ovo izdanje koje će se naći u DVD i Blu-Ray formatima sadržaće snimak sa festivala Wacken Open Air koji je posetilo preko 75.000 fanova metal muzike, kao i koncert u Madridu koji je posetilo 14.000 fanova. Pored toga, kao bonus na izdanju će se naći zapis koncerta iz Brazila pred 8000 fanova. Pored više od tri sata materijala, stereo i 5.1 miksa album će sadržati snimke benda van scene, poneka iznenađenja i veoma ličan intervju o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti benda. Na CD-u i ploči će se naći 2 sata i 20 minuta audio zapisa sa koncerta u Madridu i četiri bonus pesama iz Praga, Sao Paula, festivala Wacken i Čilea.

helloween-live-album-2019

„Ovo neverovatno putovanje je jedno od onih ‘magičnih momenata’ koje reči ne mogu opisati. To je ono što najviše volimo: upoznali smo sjajne ljude, prisetili se starih vremena i slavili naveću Helloween žurku,“ izjavio je Andi Deris, pevač benda Helloween.

Tokom rada na knjizi „Hellbook“ uoči 30 godina postojanja benda, njeni tvorci su shvatili da je hemija u bendu oduvek bila jedinstvena i da ono što pripada zajedno treba da ostane zajedno. Zato turneja Pumpkins United nije bilo obično ponovno okupljanje sa starim članovima, već sjajna postava u kojoj je učestvovalo sedam muzičara: Deris, Kiske, Weikath, Hansen, Grosskopf, Gerstner, and Löble.