KONCERTI VESTI

HARMED, BLANKFILE, VICERY i SIDES u petak u Beogradu

Written by Hardwired Crew

U saradnji sa Scarim i Black Box, MTA Promotions organizuje hardcore feštu u Beogradu 14. juna. Ove nedelje nas očekuje jedan pakleni petak – muzički i meteorološki. Osim što nas očekuje uvek specifičan hometown nastup BLANKFILE, ovaj će se desiti u probranom društvu.

U petak, 14. juna, leto će napokon poslati svoju prethodnicu u vidu dana napunjenog lepim vremenom i entuzijazmom za vannastavne aktivnosti. Kad završite sa radnim danima, uskočite u svoj vikend-minimalno-neophodan-apsolutno-komotan outfit i pravac Jazz Bar Centar. Tamo vas čeka koncert metal i hardkor tonova koji će vas izuti iz patika! Četiri benda, svaki sa svojom pričom, svi ujedinjeni u nameri da od te večeri naprave koncert za pamćenje i žurku za zaborav.

HARMED nam dolaze kao premium gosti iz inostranstva. U Beograd dolaze u okviru svoje evropske turneje, tako da eto za one koji se bune kako strani bendovi stalno “ubadaju” koncerte u sred nedelje, evo jednog svetlog primera. Harmed je živi dokaz da i u susednoj Mađarskoj imamo modernog metalkora za poželeti, a ovogodišnji nastupi sa Monuments, Whitechapel, Bury Tomorrow, At The Gates, Knocked Loose to dokazuju. Prošle godine su svirali prvi put kod nas i manifestovali profi nastup na nivou hedlajnera vaših omiljenih turneja. Tehnički precizni brutalni rifovi i djent brejkdauni – k i d a n j e!

VICERY su mlade i željne „krvi“ nade ovdašnje andergraund scene. Tokom prethodnog perioda intezitetom rada i podrškom koju su pružali BF, MTA, ali i mnoge druge heroje domaće scene zasluženo su dobili poziv da se pridruže ekipi to veče. Death metal eksperiment koji furaju pretenduje da bude otkrovenje večeri. Žao nam je što ne možemo da obezbedimo veći i opremljeniji prostor za njihovu svirku, jer ono što oni sviraju tek dobija posebnu dimenziju na velikim binama. No, rasturiće oni i Jazz.

SIDES su specijalno iznenađenje koncerta! Najbolje što se djenta tiče u Srbiji, u ovom trenutku. Dobili su “vajld” kard poziv u poslednjem minutu, jer su okolnosti opravdale takav potez – oni su u kategoriji ortaka, a odlučili su da odu na standby na neko vreme. Obostrana želja je bila da se pre toga propisno ispišu pred ovdašnjom publikom. Voleli ste onaj prvi Northlane, pratili ste domaće bendove Hollow My Eyes i End Of The Hunt, ili samo volite masnu i tehnički tranžiranu svirku – ovo je bend za vas.

Na kraju…BLANKFILE. Oni se posle pola godine i nekoliko izleta van Beograda, vraćaju u rodni grad da zaokruže polugodište. Poznate face, singalongovi, zagrljaji i tona energije bi trebalo da ovog petka odjeknu mnogo jače nego u decembru prošle godine, jer momci donose upgrade-ovan set i novitete. Svako ko je iole u andergraund krugovima, zna za ove momke, ali za slučaj da vam je promaklo – Hardkor rifovi, metalkor brejkovi i punk-rock refreni su ono što BF radi najbolje! Specijalno za ovaj petak momci pripremaju i jedan novitet, kao najavu ulaska u studio i pripreme novog izdanja.

Dok ispraćamo hladne dane (napokon), te iščekujemo taj letnji odmor, negde između finalnih ispitnih rokova i redovnih poslova, tako bi nam dobro legao jedan weekend break da nas spase totalnog ludila. Dođite da ispratimo BF u studio, Harmed dalje na turneju, da skontamo koliko je Vicery dobar i polomimo vrat uz Sides – gde ćeš bolje break od toga, i to u samom centru Beograda?!