GODIŠNJE LISTE IZDVAJAMO

HARDWIRED: Najbolji albumi i koncerti u 2018. godini

Written by Marko Ristić

Da se ne lažemo, ove godine smo možda i najmanje pisali o novim albumima. Najmanje nego ikada do sada u prethodnih 15 godina, koliko traje ova priča (podsećamo vas, Nocturne je 2017. godine postao Hardwired). I ne samo da smo najmanje pisali o albumima, nego je i najmanje novinara ikada sastavilo liste. Razlog? Malo nas je. Ali ovo malo što nas je ostalo će da se potrudi da iduće godine napravi nešto neverovatno, a već par dana nakon što dočekamo Novu godinu krećemo u akciju kao nikada do sada. No da ne dužimo, dosta smo se bavili obećanjima koje nismo ispunili. Red je da se stvari promene.

Prva stvar koju menjamo jeste da ove godine nećemo imati redakcijski izbor, kao svake godine do sada. Zašto? Zato što, iako smo na teži način naučili da je demokratija sranje, način na koji smo birali albume nismo menjali. Liste su nam toliko različite, da nema apsolutno nikakvog smisla da zajedničkim snagama proglasimo najbolje. Verovali ili ne, taj princip je radio po sistemu bodovanja prema ličnim listama i izvlačili smo poene, sabirali i ređali. Ovoga puta nema. Na žalost. No, to nije nešto što će se desiti i iduće godine. 

Naravno, ovo ne vidimo kao poraz, već kao pobedu, jer je četvoro ljudi ostalo dosledno onome što želi da radi. Mi ćemo otići na kratak odmor, a od 5. januara se ponovo čitamo.

Liste su ispod (otvarate ih klikom na sliku), pa izvolite.

Iskoristićemo ovu priliku da vam svima poželimo puno sreće, zdravlja i dobre muzike u Novoj 2019. godini. Ostalo će sve doći samo od sebe. Hvala vam što ste uz nas.

Dodaj komentar