VESTI

GRETA VAN FLEET uskoro objavljuju novi album!

Written by Marko Ristić

Iako su svoj album prvenac objavili u oktobru, rok senzacija GRETA VAN FLEET najavili su da planiraju novi album da izdaju već ove godine! Četvorka iz Mičigena koja je svoj rokenrol pohod započela singlom „Highway Tune“, potvrdila je da nas u narednih 11 meseci „definitivno“ očekuju nove numere! S obzirom da je dodela ovogodišnjih Grammy nagrada, na kojima su Greta Van Fleet nominovani u čak četiri kategorije, udaljena manje od dve nedelje, kao i da bend uskoro kreće na evropsku turneju u okviru koje stiže i na EXIT festival, jasno je da će i ova godina proći u znaku Grete Van Fleet!

Mladi rokeri nagovestili su krajem prošle godine u razgovoru za Billboard da već snimaju nove materijale i pišu tekstove, našalivši se da će, ukoliko ne objave novu muziku ove godine, prekinuti sa radom. Sada je stigla i zvanična potvrda o novom albumu – basista Sam Kiszka, koji zajedno sa dva brata i prijateljem čini sastav Greta Van Fleet, potvrdio je u intervjuu za Heavy Mag da je novi album na horizontu: “Razgovarali smo, i početkom meseca smo odlučili da treba da snimimo album što pre”, rekao je Kiszka i dodao da je veoma uzbuđen, a najavio je i novine u njihovom muzičkom izrazu: “Trenutno radimo na stvarima koje su veoma uzbudljive i nove, i koje će nas odvesti na mesta gde nikad nismo bili – bukvalno i figurativno. Mislim da će drugi album biti veoma sofisticiran.”

Globalni uspeh, prepoznatljivost i svetska turneja odveli su Gretu Van Fleet na nova mesta i izložili ih novim kulturama, te je Kiszka otkrio da su inspirisani više nego ikada, a fanovi rokenrol zvuka imaće priliku da se u ovo uvere u julu kada sastav bude posetio Petrovaradinsku tvrđavu u okviru EXIT festivala!

EXIT će biti održan od 4. do 7. jula 2019. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a već su potvrđeni i prvi izvođači, među kojima su The Cure, Carl Cox, Greta Van Fleet, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, Tom Walker, Phil Anselmo & The Illegals, Sofi Tukker, 65daysofstatic, Tarja, The Selecter, Atheist Rap, kao i gitarski heroji, Arcturus, Entombed A.D, Peter and the Test Tube Babes i Total Chaos. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix.