KONCERTI VESTI

GOBLINI, EYESBURN i ZOSTER u okviru Kontakt 2019 u Hali sportova

goblini-slf-2010-featured-photo-marko-ristic
Written by Jovan Ristić

Poslednjeg, četvrtog dana Kontakt konferencije 2019 ova manifestacija pripremila je trostruko iznenađenje. Sastavi EYESBURN, GOBLINI i ZOSTER nastupiće 23. marta u Hali sportova Ranko Žeravica. Ulaznice za koncert mogu se naći na prodajnim mestima Tickets.rs, DD Tickets i u Šikarici po sledećim cenama: 1.200 dinara (parter), 1.500 dinara (fan pit), 1.300 dinara (tribine, stajanje) i 1.900 dinara (tribine, sedenje).

kontakt-2019-goblini-eyesburn-zoster-plakat

Sastav Eyesburn obeležiće 20 godina od prvog nastupa koncertom u originalnoj postavi. „Dvadeset godina od našeg prvog velikog koncerta u Beogradu. Šta kažete da proslavimo?“ napisao je bend u kratkoj izjavi. Nastali davne 1994.godine u Beogradu, za sobom imaju 8 albuma i veliki broj koncerata od kojih su mnogi održani sa sastavom Soulfly. Godine 2002. bili su predgrupa legendarnom Lee Scratch Perry-u, a poslednji put su nastupili na Zaječarskoj gitarijadi 2016. godine.

Deca iz komšiluka, Goblini, poznati i kao šabački pankeri, su bend osnovan 1992. Godine u Šapcu. Za sobom imaju pet studijskih albuma i ozbiljan broj održanih koncerata. Čudna, ali upečatljiva pojava na njihovim svirkama је masа ljudi koji su došli jer su čuli da će biti dobrih šutki. Frontmen sastava Branko Golubović predstavio je nedavno predstavio biografiju benda pod imenom „Izgužvane misli“, dok je sam bend pre godinu dana predstavio novu pesmu „Jedan za sve“, prvi studijski zapis od albuma „Roba s greškom“ iz 2013. godine.

Grupa Zoster nastala je 2000. godine u Mostaru. Naziv nastaje nakon što je Mario prebolеo herpes zoster, virus koji živi u ljudskom telu, a prilikom pada imuniteta, manifestuje se na koži u vidu osipa i vremenom se širi. Kako navode, bend je simbolično nastao kao posledica pada imuniteta društva. Iza sebe imaju četiri studijska albuma koja se mogu podeliti u dve faze – prema zvuku i poetici.

Muzička industrija je rastuća privredna grana u kojoj je sve više profesionalnih delatnika, ne samo entuzijasta, kako se to nekada smatralo. Vremenom postaje sve važniji adut za privredni razvoj regiona. Kontakt konferencija je 2016. godine proizišla upravo iz te potrebe: umrežavanja organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova, i ostalih delatnika u kulturi i umetnosti. Pored ovog trostrukog koncerta, Kontakt konferencija će ugostiti i sastav Partibrejkers, dan ranije u Hali sportova, dok će iste večeri  URBAN & 4 nastupiti u klubu SubBeerni Centar.