VESTI

Glenn Tipton se pridružio bendu JUDAS PRIEST na bini

Written by Jovan Ristić

Gitarista sastava JUDAS PRIEST, Glenn Tipton, pridružio se bendu na bini tokom nastupa u Nju Džerziju i sa njima izveo medley pesama sa albuma „British Steel“: „Metal Gods“, „Breaking the Law“ i „Living After Midnight“. Podsećamo, Tipton je bio prinuđen da odustane od turneje kojom bend promoviše aktuelni album „Firepower“ usled dijagnoze Parkinsonove bolesti. Snimak nastupa iz publike možete pogledati u nastavku.

Kao što smo već objavili, novi album benda postigao je neverovatne uspehe i sleteo na 5. mesto američke i britanske, odnosno prvo mesto švedske top liste najprodavanijih albuma u prvoj nedelji izdavanja. „Firepower“ je objavljen 9. marta za izdavača Epic, a producirali su ga Tom Allom, Mike Exeter i Andy Sneap, koji je zamenio Tipton-a na gitari tokom aktuelne turneje, u sklopu koje će bend nastupati na bugarskom festivalu Hills of Rock kao i na ovogodišnjem izdanju MetalDays festivala u Sloveniji.

U intervjuu za naš portal, Andy Sneap je otkrio kako je izgledalo sarađivati sa legedarnim gitaristom kao što je Tipton: „Čudno je, radi stvari na krajnje nesvakidašnji i neobičan način za gitaristu. Ali kad god bi se Glenn i ja sastali video bih nešto drugačije. Pevao bi melodiju za gitaru ili vokalne melodije. Nisam shvatio koliko je Glenn zaslužan za melodijski aspekt benda.“