VESTI

Glenn Tipton se pridružio bendu JUDAS PRIEST na bini

Written by Jovan Ristić

Gitarista sastava JUDAS PRIEST, Glenn Tipton, pridružio se bendu na bini tokom nastupa u Nju Džerziju i sa njima izveo medley pesama sa albuma „British Steel“: „Metal Gods“, „Breaking the Law“ i „Living After Midnight“. Podsećamo, Tipton je bio prinuđen da odustane od turneje kojom bend promoviše aktuelni album „Firepower“ usled dijagnoze Parkinsonove bolesti. Snimak nastupa iz publike možete pogledati u nastavku.

Kao što smo već objavili, novi album benda postigao je neverovatne uspehe i sleteo na 5. mesto američke i britanske, odnosno prvo mesto švedske top liste najprodavanijih albuma u prvoj nedelji izdavanja. „Firepower“ je objavljen 9. marta za izdavača Epic, a producirali su ga Tom Allom, Mike Exeter i Andy Sneap, koji je zamenio Tipton-a na gitari tokom aktuelne turneje, u sklopu koje će bend nastupati na bugarskom festivalu Hills of Rock kao i na ovogodišnjem izdanju MetalDays festivala u Sloveniji.

U intervjuu za naš portal, Andy Sneap je otkrio kako je izgledalo sarađivati sa legedarnim gitaristom kao što je Tipton: „Čudno je, radi stvari na krajnje nesvakidašnji i neobičan način za gitaristu. Ali kad god bi se Glenn i ja sastali video bih nešto drugačije. Pevao bi melodiju za gitaru ili vokalne melodije. Nisam shvatio koliko je Glenn zaslužan za melodijski aspekt benda.“

About the author

Jovan Ristić

Editor

Contact
jovan@hardwiredmagazine.com