IZDVAJAMO VESTI

Daron Malakian predstavio novu pesmu benda SCARS ON BROADWAY

Written by Marko Ristić

Daron Malakian, gitarista benda SYSTEM OF A DOWN predstavio je numeru i spot „Lives“  koja će se naći na novom albumu „Dictator“ koji će izaći 20. juna. Malakian je promenio i ime benda dodavši svoje ime i prezime ispored starog imena, a takođe je promenjena i postava benda u odnosu na onu koja je snimila prvi album. 

Singl je objavljen 23. aprila kada je 103. godišnjica Jermenskog genocida kada je ubijeno preko miion i po Jermena, uključujući i članove porodice ovog gitariste. „Cilj mi je bio da u spotu predstavim tradicionalni jermenski ples i kostime i time dam omaž bogatoj jermenskoj kulturi. Cilj videa, kao i pesme, jeste da promoviše ponos našeg naroda“ rekao je Daron.

Iako je „Dictator“ snimljen i produciran od strane Malakian-a, on tvrdi da niko nije napustio benda i da iza promene imena i postave nema nikakve drame: „Od kada sam pokrenuo SOB, bilo mi je jasno da će uvek svirati druge postave, zavisno od pravca kojim želim da idem. Različiti muzičari sviraju različite stilove. To je i razlog zašto sam dodao svoje ime ispred imena benda“ Daron.

U intervjuu koji je dao za Rolling Stone, Malakian je otkrio da je sva statika oko System Of A Down i prouzrokovala da konačno završi Scar On Broadway album, iako ga je prvo najavljivao za 2012. godinu. Takođe je rekao da postoji velika šansa da će fanovi oba benda biti zadovoljni ovim albumom.

Što se novog albuma benda SOAD tiče, gitarista je potvrdio da ideja nije napuštena, ali da nije urađeno mnogo: „Dođe nekada do takvog momenta u svačijem životu, kada ne možete da se pomerite sa mtrve tačke. Verujte mi, ja sam najveći fan benda System Of A Down! Pa ja sam tom bendu dao ime! Zato bih prvi želeo da se tu desi nešto novo. Ali videćemo šta budućčnost donosi“.

Dodaj komentar