VESTI

Gibson SG na kome je svirao Tom Petty na aukciji

tom-petty-gibson-sg-auction-2018
Written by Hardwired Crew

Koliko novca ste spremni da izdvojite za gitaru? Verovatno ne baš 300 000,00 dolara. Upravo ta suma je ona koja se pominje i koja se očekuje za Gibson SG na kome je svirao Tom Petty. Naime, 21. jula biće održana aukcija predmeta koji je posedovao Tom Petty, a među odevnim predmetima koji su na prodaju našle su se i dve gitare sa njegovim potpisom na njima.

Prva, Gibson SG Junior iz 1963. godine, bele boje, nije privukla toliku pažnju koliku Gibson SG iz 1965. Za ovu gitaru se očekuje da će cena dostići čak 300 000,00 dolara! Petty je ovu gitaru tamno crvene boje koristio krajem osamdesetih godina prošlog veka, tačnije za vreme turneje True Confessions, kada je zajedno sa svojim bendom THE HEARTBREAKERS bio podrška Bob Dylan-u.

Čovek koji je rešio da se odrekne ova dva skupocena instrumenta je Norman Harris. Harris je kolekcionar gitara, ali i vlasnik specijalizovane prodavnice Norman’s Rare Guitars. Ovde možete naći retke i stare modele gitara, kao i ostale gitarske opreme. Zanimljivo je i to da je Petty skupocenu gitaru kupio upravo od Harris-a.

Aukcija će biti obavljena u Dalasu, a za organizaciju aukcije zadužen je Heritage Auctions. Ako želite više informacija, ili možda čak i da učestvujete u ovoj aukciji, potražite više informacija na njihovom sajtu.