IZDVAJAMO VESTI

Novi album benda GHOST u junu, poslušajte prvi singl

Written by Jovan Ristić

Švedska occult rock senzacija GHOST objaviće svoj novi album pod imenom „Prequelle“ 1. juna za Loma Vista Recordings. Spot za prvi singl sa albuma, pesmu „Rats“ možete pogledati u nastavku. Ukoliko volite Michael Jackson-a, plesne numere, pevljive refrene i generalno estetiku osamdeseth, čeka vas prava poslastica. Ukoliko ste zagriženi metalac, čeka vas dosta nerviranja i prepucavanja na internetu.

ghost-prequelle-2018-new-album-cover

„Prequelle“ lista pesama:

01. Ashes
02. Rats
03. Faith
04. See The Light
05. Miasma
06. Dance Macabre
07. Pro Memoria
08. Witch Image
09. Helvetesfonster
10. Life Eternal

Na prvi pogled čeka nas dosta dugih pesama, te verovatno mnogo više prog rock uticaja nego na prethodnim albumima, što je frontmen sastava Tobias Forge već nagovestio u intervjuima. „Prequelle“ će biti objavljen na CD-u, standardnom i limitiranom vinilu sa 3D omotom i bonus pločom sa obradama pesama „It’s a Sin“ i „Avalanche“ pa i na kaseti i 8-track ketridžu ograničenom na hiljadu primeraka. Album možete poručiti putem sajta izdavača.

Kao što smo već objavili, ulogu frontmena na predstojećoj turneji kojom bend promoviše novi album od Pape Emeritus-a preuzeće Cardinal Copia, iza čije maske se naravno ponovo krije Forge. Ovo je prvi album na kome će se predstaviti novi, neimenovani članovi benda kako su prethodni napustili bend uz tužbu frontmenu. „Prequelle“ će naslediti album „Meliora“ iz 2015. godine. Album je sniman u studiju Artery a produkciju potpisuje Tom Dalgety (Opeth), dok je za miks zadužen Andy Wallace (NirvanaSlayer). Našu recenziju novog albuma „Prequelle“ možete pročitati ovde.

Dodaj komentar

Share via