VESTI

GHOST najavljuju live album, pogledajte omot za „Ceremony And Devotion“

Written by Marko Ristić

Švedski okultni metal sastav GHOST su polako ali sigurno počeli da otkrivaju detalje živog albuma. Njihov prvi live album nosiće naziv „Ceremony And Devotion“ a omot diska je već poznat i može se videti ispod. Tačan datum izlaska albuma još uvek nije poznat, ali se najverovatnije može očekivati u januaru 2018. godine. Omot albuma možete pogledati ispod.

poslednji koncert benda Ghost na kojem je pevao Papa Emeritus III održao se 30. septembra u Gotenborgu i pevač je nakon toga otpušten iz benda. Papa je na silu skinut sa bine od strane dvoje ljudi tokom izvedbe poslednje numere „Monstrance Clock“. Nakon toga je stariji čovek obučen u odore Pape ušao na stejdž i rekao: „Ja sam Papa Emeritus Zero. Žurka je gotova i nova era počinje. Srednji vek počinje sada“. 

Bend je taj snimak postavio na svoj Instagram profil i sve do danas se nije oglašavao po tom pitanju. Izgleda da su dani vladavine Pape Trećeg prošli. Šalu na stranu, osnivač benda Tobias Forge će nastupati kao Papa Emeritus, ali ovaj čin je svakako zanimljiv koncept najave novog albuma koji se takođe očekuje tokom 2018. godine. Neki izvori kažu da je moguće da će se pojaviti već u aprilu.