VESTI

Frontmen benda GHOST planira projekat sa „tonom“ gostiju

tobias-forge-ghost-2018
Written by Jovan Ristić

Od kako se i zvanično saznalo da je Tobias Forge čovek koji godinama stoji iza švedske occult rock atrakcije GHOST pod maskama Papa Emeritus-a i od nedavno Cardinal Copia-e, Forge je napokon izašao iz senke pod reflektore javnosti i otkrio brojne detalje vezane za to kako ovaj bend funckioniše ispod maskirane površine. Nedavno je imao čast da sa bendom Candlemass nastupa na dodeli nagrade Polar Music Prize bendu Metallica, čiji su članovi verni fanovi švedskog sastava. U intervjuu za radio Rock 100.5 The KATT Forge se dotakao planova za budućnost i otkrio da pored benda Ghost radi na projektu u kome će gostovati brojni muzičari.

Upitan o budućim planovima benda, Forge je izjavio: „Znam šta ćemo raditi u budućnosti, naravno. To će biti projekat u izradi dok god ne budem krenuo da se bavim masterom albuma. Ali znam kako cela priča izgleda. Album izađe, na turneji ste 18 meseci, vratite se u studio što traje šest, sedam meseci, i onda tih 18 meseci iznova. Mislim da imamo plan za narednih pet godina. A tu je još jedan projekat na kraju tog tunela koji će se možda ostvariti ili neće. To je neki projekat sa strane koji uključuje tonu saradnji i zahteva da se mnoge zvezde sklope. A radim na tome već godinama. Tako da ćemo videti šta će se desiti. Ali što se tiče budućih planova, to je ono što sada vidim.“

Ghost su trenutno na turneji kojom promovišu svoj aktuelni, četvrti studijski album „Prequelle“, čija se recenzija našla na našim stranama. Bend je nakon turneje po Americi trenutno na evropskom tlu gde nastupaju na brojim uglednim festivalima. Evropska turneja se očekuje početkom sledeće godine. „Prequelle“ je nasledio album „Meliora“ objavljen 2015. godine, a sniman je u studiju Artery u čemu je pomogao producent Tom Dalgety (Opeth), dok je za miks zadužen Andy Wallace (NirvanaSlayer).