INTERVJUI

FIVE FINGER DEATH PUNCH – Pogrešna strana raja je južno!

five-finger-death-punch-band-2013
Written by Hardwired Crew

Bend koji je nemoguće ne čuti bar jednom u toku sat vremena na ma kom američkom radiju, rešio je odlučno da osvoji evropsku publiku takođe. Uspevši da u skoro deset godina koliko postoje, približe agresivan heavy metal zvuk čak i publici koja je gajila određene predrasude prema ovom žanru, FIVE FINGER DEATH PUNCH su stvorili sopstveni muzički stil, kombinujući vešto nežnost sa grubošću, mirnoću sa nemirom, povezujući ljubav i bes u okrilju svog šarolikog opusa. Prošla godina je bila izuzetno uspešna za ovaj bend – objavili su čak dva studijska albuma „The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell” volume 1 i 2 u razmaku od samo nekoliko meseci, pobili sopsveni dotadašnji rekord u prodaji albuma, dosegli čak do drugog mesta na Bilboardu i imali bezbroj velikih koncerata. Chris Kael, basista benda, govori o novim albumima, koncetima i fanovima.

five-finger-death-punch-band-2013

Novi album “The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell”objavljen je u dva dela. Kakve su dosadašnje reakcije na njega i da li ste zadovoljni njima?
Chris:  
Reakcije su fantastične! Po prvi put smo se našli na mestu broj dva na Bilboard-ovoj top listi, sa prodatih 112,500 kopija (prvog dela) – to je naš najveći debi do sada! Srećni smo zbog brojki, ali zadovoljni…? Ne, nikako. Mi uvek težimo tome da guramo sve što više napred, i na sreću, zahvaljujući moći dobre pesme i podrške od strane naše stabilne baze obožavaoca, mi nastavljamo da radimo upravo to.

Šta je ispirisalo bend da podeli album na dva dela?
Chris: 
Prvobitno, želeli smo da uradimo istinski dupli album. Jedan koji bi se zvao „The Wrong Side of Heaven“, i drugi koji bi se zvao „The Rigtheous Side of Hell“. Ipak, odlučili smo da bi bilo bolje da objavimo dva albuma odvojeno u periodu od nekoliko meseci i da damo šansu fanovima da zaista svare, cene i uživaju u svakoj od pesama, pre nego da ih preplavimo sa 24 pesme odjedanput.

Na koji način se razlikuju, a na koji način su slični “The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell” volume 1 i 2?
Chris: 
Biti u mogućnosti da objaviš dva albuma tokom iste godine, na kojima ne postoji ni jedna jedina pesma u koju nisi potpuno zaljubljen je popriličan podvig. Jas am OGROMAN fan prvog dela albuma. Divne pesme, sjajan groove, raznolikost osećanja – to je jedan veoma kompletan album. Ako vam se dopao volume 1, OBOŽAVAĆETE volume 2, jer ja hvatam sebe kako ga slušam čak više nego prvi.

five-finger-death-punch-the-wrong-side-of-heaven-and-the-righteous-side-of-hell-vol-1

Šta se krije iza naziva albuma?
Chris: 
Naziv albuma je smislio Ivan (Moody), tako da sam siguran da bi njegova interpretacija naslova bila drugačija nego moja. Meni lično naziv deluje kao da opisuje osećaj da si nekoga koga si izgubio, traženje doma – ili neke svrhe. Ili pak, da se osećaš kao da si zaglavljen između dva veoma  različita mesta bez da si zapravo zagazio u bilo koje od njih.

Gde je zapravo “pogrešna strana raja”?
Chris: 
Kako je Slayer rekao pre mnogo godina – južno.

Ako bi mogao da izabereš bilo koga da gostuje na nekom od sledećih albuma, koga bi izabrao i zašto?
Chris: 
Deluje mi da smo prilično perfektno odradili taj posao na The Wrong Side of Heaven and The Righteous Side of Hell” Volume 1 i 2. Mislim, imali smo Metal Boga, gospodina Rob-a Halford-a da otpeva “Lift Me Up”. Ne mogu da zamislim da možemo nadmašiti to, barem što se tiče gostovanja na vokalima. Mnoge stvari dolaze za Five Finger Death Punch u budućnosti, ali, što se tiče narednih gostovanja pevača na pesmama, nadmašiti Rob-a Halford-a? Ne vidim da će se to dogoditi. Mada, baš sad s tim što sam rekao, nikad se ne zna sa Five Finger Death Punch-om!

five-finger-death-punch-the-wrong-side-of-heaven-and-the-righteous-side-of-hell-vol-2

Postoji li neka posebna Five Finger Death Punch pesma (ili pesme) za koju si ti lično vezan, i zašto ti je ta pesma važna?
Chris:
 „Under and Over It“ će uvek biti moje prvo stvarno upoznavanje sa Five Finger Death Punch-om. Momci su bili u fazi miksa albuma „American Capitalist“ (2011.) kada sam ja došao u bend. Bio sam pozvan u studio kratko nakon što sam se pridružio bendu, i “Under and Over It” je bila prva pesma sa tog albuma koju sam imao priliku da čujem. Dve nedelje kasnije, snimali smo spot za tu pesmu, i to je bio moj prvi Five Finger Death Punchspot. Ne toliko loš spot da budeš u njemu za tvoj prvi spot! Tako da… To je pesma za koju ću uvek imati divna osećanja.

Šta je ono što biste voleli da radite više u budućnosti, i ima li nečega novog što biste želeli da probate?
Chris: 
Deluje da će 2014. godina nastaviti da vodi Five Finger Death Punch oko sveta. Amerika je NEVEROVATNA za Death Punch, ali mi se stvarno radujemo izazovu da stvorimo sopstvenu publiku širom sveta. Publika na našoj poslednjoj evropskoj turneji sa bendom Avenged Sevenfoldje bila neverovatno odzivna. Mase ljudi, fantastični odzivi. Definitivno se radujemo tome što ćemo gurati dalje taj momenat. 
Takođe se radujem vraćanju u Sjedinjene Američke Države i sviranju novog materijala na bini pred tom publikom. Deluje da će biti mnogo mogućnosti za „Knuckleheads”-e širom sveta da nas vide, budući da ćemo svirati i biti na turneji mnogo u cilju promovisanja oba nova izdanja.

five-finger-death-punch-band-2013

Poprilično si već odgovorio na moje poslednje pitanje, ali sam se baš sad setila da moram još nešto da te pitam. Kako birate pesme za setlistu?
Chris: 
Sa pet albuma koje imamo, biranje setliste svakako nije lako! Ima pesama koje apsolutno moraš svirati, tako da, mi pucamo na njih. Što se tiče naših albuma, mi uvek pokušavamo da „vozimo i kočimo“. Biramo neverovatno heavy pesme sa par trenutaka za predah. Dosta se fokusiramo na to da odžavamo publiku u pokretu. Da damo mnogo pilika da fanovi pevaju sa nama. Tako da, mnogo faktora utiče na kreiranje setliste. Mada, najvažniji faktor je, dati fanovima ne samo šou i setlistu koju neće zaboraviti, već i šou i setlistu o kojoj će pričati neko vreme. Na kraju krajeva, sve se svodi na to kako fanovi iskuse koncert.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.