VESTI

FIPA predstavlja spot za singl „Pick Me Up“, pledge kampanja u toku

Written by Marko Ristić

Novosadski kantautor i jedan od pionira domaćeg amerikana zvuka Filip Vlatković – Fipa prikazao je video spot koji najavljuje debitantski album “Heartsongs for the Brave” na svom Youtube kanalu.  Lo-fi spot za pesmu “Pick Me Up”, koji je sam režirao, sniman je u Bruklinu i sastavljen je od snimaka iz studija. Dokumentarnog karaktera, obrađen u retro stilu, prati estetiku nekih prošlih vremena kao što to čini i njegova muzika. Spot možete pogledati ispod.

Fipa je nedavno pokrenuo kampanju na muzičkoj platformi PledgeMusic za konačan završetak prvog albuma. Planirano je da album izađe u martu 2019. a do tada će Fipa deliti ideje i uvide u izradu svima onima koji žele postati deo kreativnog procesa. Uključite se u “Heartsongs for the Brave” kampanju tako što ćete kupiti album u pretprodaji ili nešto od ponuđenih eksluzivnih ponuda i robe.

Filip Vlatković, fotografija Ivan Dervišević

FIPA je indie amerikana rock projekat novosadskog kantautora Filipa Vlatkovića, nastao nakon više od decenije aktivnog učešća u mužičkom životu nebrojenih domaćih sastava, pre svega u ulozi snimatelja i producenta. U sopstvenoj produkciji rađa se muzika  koja odiše jednostavnošću, minimalizmom i estetikom nekog prošlog vremena kada popularna muzika nije bila prekomplikovana i prezasićena. Projekat nastavlja tokom boravka u Americi, gde uz pomoć tamošnjih muzičara stvara okosnicu svog zvuka. Nakon povratka u Srbiju, kreće seriju intimnih solo nastupa uz akustičnu gitaru mahom po klubovima i kafićima, i godinu dana kasnije usled sve većeg interesovanja oformljuje prateći  bend. Ovakva grupa odvodi ga na festivale poput Exita, Zajecarske Gitarijade, Uličnih svirača i FAMUS-a, ali po potrebi mali intimni nastupi ne izostaju. Nakon par godina odsustva sa scene, najavljuje debi album za početak 2019. koji će zaokružiti dosadašnje stvarlaštvo. U kakvoj god formaciji, Fipa stvara jedan vrlo raznolik spektar muzike sa konstantnim emocionalnim pečatom zahvaljujući okvirima indie-americana i rock pravaca.

Dodaj komentar