VESTI

Fabio Lione i Luca Turilli ponovo udružili snage pod imenom RHAPSODY

rhapsody-reunion-band-europe-tour-2018
Written by Jovan Ristić

Originalni članovi italijanskog power metal sastava RHAPSODY će ponovo udružiti snage i snimiti novi album pod imenom Turilli/Lione RHAPSODY. Ovo će biti prvi put da duo sarađuje nakon više od osam godina. Bend će upotpuniti bivši članovi sastava Rhapsody: Dominique LeurquinPatrice Guers i Alex Holzwarth.

Turilli i Lione su se prošle godine okupili kako bi proslavili 20 godina benda Rhapsody i vratili se na bine gde su izvodili klasike ovog sastava. Naš izveštaj sa njihovog koncerta u Budimpešti možete pročitati ovde. Nakon što je Luca Turilli rasformio svoj Rhapsody, a članovi benda napustili Rhapsody of Fire, ovaj dvojac je želeo da nastavi da sarađuje i nađe nove kreativne i inovativne načine da ostvari svoje umetničke vizije. Luca i Fabio su stvorili novu generaciju symphonic metala obogaćenog elementima moderne muzičke produkcije koju obojica vole. Uzbuđenje oko novog projekta je raslo iz dana u dan, i duo se složio da će njihova vizija nositi ime „Turilli/Lione Rhaspody„.

Bend će zimu provesti u studiju kako bi snimili novi album. Kako bi pomogli finansiranje novog albuma, Rhapsody su pokrenuli kampanju na sajtu Indiegogo gde možete unapred naručiti album zajedno sa brojnim povlasticama na ovom linku. Novi album sastava Turilli/Lione Rhapsody se očekuje sledećeg leta.

rhapsody-budapest-review-2018-jovan-01

Rhapsody @ Barba Negra, Budapest | Foto: Jovan Ristić

Luca Turilli je izjavio: „Nakon što smo završili sa oproštajnom turnejom i raspuštanja sastava Luca Turilli’s Rhapsody, nisam ni zamilsio da ću nastaviti da radim u metal žanru. Ali sada, zahvaljujući novim umetničkim vizijama veoma sam uzbuđen novim neograničenim umetničkim mogućnostima koje možemo da istražimo dok evoluiramo naš zvuk.“

Fabio Lione dodaje: „Verujemo u novi Turilli/Lione Rhapsody, viziju i priliku da ponovo stvaramo muziku i predstavimo nešto inovativno, moderno i sveže ali obogaćeno modernim zvukom bez kompromisa. Takođe verujemo u pomoć naših fanova kako bi dostigli ovaj cilj i ponovo počeli novo, važno poglavlje naše muzičke karijere. Računamo na vas!“