KONCERTI VESTI

Dub eksplozija: Lee ‘Scratch’ Perry i Mad Professor u Beogradu!

Written by Nenad Pekez

Nakon 16 godina od poslednjeg nastupa u Srbiji, veliki Lee ‘Scratch’ Perry vraća se u Beograd, ovog puta sa još jednom dub legendom Mad Professor-om!

Lee Perry je jedan od najznačajnih muzičkih revolucionara koji je direktno uticao na nastanak i razvoj kako jamajčanskih žanrova kao što su reggae, dub i ska, tako i na veliki broj modernih elektronskih stilova. Imao je nebrojano veliki broj saradnji sa izuzetnim muzičarima, a među njima se izdvaja saradanja sa Bob-om Marley-em i Wailers-ima koje je „izveo na put“. Pomogao im je da definišu zvuk u njihovim počecima i samim tim postavio temelje za bend koji je kasnije reggae muzikom zarazio čitav svet!

Lee Perry ima 81 godinu i dalje je neumoran po pitanju albuma i nastupa. Poslednji album u nizu je snimio u saradanji sa njujorškim Subatomic zvučnim sistemom i radi se o modernoj verziji klasičnog albuma „Super Ape“ iz 1970. godine. Više detalja o ovom izvanrednom izdanju koje je obeležilo reggae 2017. godinu pronađite ovde.

Svirka će se održati 1. aprila u beogradskom klubu SubBeerni Centar. Promotivne karte po ceni od 1490 rsd moći će da se kupe u kafeu Šikarica od 21. februara.

Spremite se za dub eksploziju!

O autoru

Nenad Pekez

Journalist

Contact
nenad@hardwiredmagazine.com