RECENZIJE RECENZIJE ALBUMA

DOWNSTROY – „One Size Fits All“ (reizdanje, 2013)

Written by Marko Ristić

DOWNSTROY
„One Size Fits All“ (Reizdanje)
Mosh Metalcore
Miner Recordings (2012)

Evo jednog lepog „reizdanja“ na etiketi Miner Recordings. U pitanju je album „One Size Fits All“ koji se 2010. godine pojavio na SMP etiketi kao free download, a sada, pune dve godine kasnije dolazi na red fizičko izdanje, koje je sasvim drugačije vizuelno upakovano u odnosu na prvo.

Da budem iskren, ni dve godine kasnije, uopšte ne menjam mišljenje o ovom albumu pa ću vam stoga interpretirati ono što sam pisao o ovom albumu u vreme kada se pojavio:

Kada pogledate biografju benda pre nego što se uopšte pojavio prvi album, morate je gledati sa poštovanjem. Kada uspete da nastupite na Wacken festivalu (da ne detaljišemo sa ostalim – tu je intervju) pre nego što se pojavi album “u prodaji” zadajete sebi visok zadatak. Treba opravdati ono što se radilo pre toga. Moram priznati da trenutka nisam sumnjao u kvalitet izdanja, već sam se samo pitao koliko daleko će momci otići. I dobio sam ono što sam očekivao: još jedan album kojim se možemo ponositi i pokazati svetskoj sceni da imamo još jedan bend vredan poštovanja. “One Size Fits All” već od prvih taktova pokazuje da je Downstroy nastavio dobro utabanim stazama kojima gazi već neko vreme i njihov mosh prepun energije prijaće svakom istinskom ljubitelju heavy zvuka. U osam numera (+ intro + obrada i to benda Blur i hita “Song 2”), Darko, Miloš, Miroslav, Nenad i Igor su izneli pregršt dobrih rifova, odličnu ritam sekciju i jako dobre vokalne deonice. Na albumu im gostuju Čvare (Ovredrive) i Marjan Mijić (Tiarah), koji je jedan od krivaca zašto ovaj album zvuči ovako kako zvuči. Verujem da će svakome od vas prijati da čuje šta momci iz Kikinde imaju da ponude – a imaju!

Kvalitet o kojem sam pisao 2010 i dalje je tu. No, verujem da će u skorije vreme ovaj bend uraditi nešto novo, pošto dolazimo do trenutka kada to svi od njih očekujemo. Siguran sam da će imati šta da ponude.

Piše Marko Ristić

Lista pesama:

01. Introduction
02. Pride (feat. Chvare/Overdrive)
03. You Are a Fool
04. Within Your Skin
05. Your Game (feat. Marjan/Tiarah)
06. The Keeper
07. Trapped in a Machine
08. Leave Me Here to Die
09. You Are a Fool! (Live at Refuse/Resist IX)

4.5

Summary

Da budem iskren, ni dve godine kasnije, uopšte ne menjam mišljenje o ovom albumu pa ću vam stoga interpretirati ono što sam pisao o ovom albumu u vreme kada se pojavio

Dodaj komentar