VESTI

CYNIC nastavljaju sa radom, bubnjar Sean Reinert napustio bend

cynic-band-2012-promo
Written by Hardwired Crew

Bubnjar Sean Reinert zvanično je izašao iz američkog progressive metal benda CYNIC nakon što su on i gitarista Paul Masvidal postigli sporazum o pravima na ime benda. Reinert je otkrio da se dogovorio sa Masvidal-om i omogućio mu da “nastavi sa bendom”, dok će on nastaviti sa “ličnim projektima”.

Ovaj najsvežiji potez bubnjara dolazi više od dve godine nakon što je preko Facebook-a objavio da je ovaj dvojac “završio” zbog činjenice da je njegov odnos sa Masvidal-om postao “otrovan”. Oni su u maju 2014. godine javno objavili da su homoseksualci.

Reinert je sada napisao na svojoj Facebook stranici: Paul i ja smo postigli dogovor oko Cynic-a. Nisam u mogućnosti da otkrijem bilo kakve detalje u vezi sa ovim dogovorom, ali sam se u potpunosti složio sa njim. Ja ću izaći iz benda i nastaviti sa ličnim projektima, a Paul će nastaviti sa Cynic-om i svojim projektima.”

Sean Reinert je svoj poslednji koncert sa bendom Cynic odsvirao u septembru 2015. godine u Japanu i trenutno je uključen u rad progressive rock grupe Perfect Beings iz Los Anđelesa, čiji će novi album “Vier” biti objavljen 19. januara za InsideOut Music.

Poslednje izdanje koje je Cynic objavio je album „Kindly Bent To Free Us“, koji je objavljen u februaru 2014. godine preko izdavača Season Of Mist.