KONCERTI VESTI

CONSECRATION za vikend u Božidarcu

consecration-bozidarac-2017
Written by Hardwired Crew

Po završetku prolećne mini balkanske turneje na kojoj su obišli Grčku, Bugarsku i Makedoniju i festivalske letnje sezone u okviru koje su posetili Rumuniju i Mađarsku, došlo je vreme za skoro pa tradicionalni jesenji CONSECRATION nastup u Beogradu – u Božidarcu u petak 17. novembra.

consecration-božidarac-2017

Pripremajući šesti studijski album, Consecration prave pauzu sa radom u studiju i živim nastupom šetaju kroz celu diskografiju; sa svakog albuma izvlače poneku pesmu koja je obeležila prošlost: „Aux“ (2005-2008), „.avi“ (2007-2010), trilogija „Cimet“ (2011-2013) – „Univerzum Zna“ (2013) – „Grob“ (2015). „Grob” je objavljen na vinilu za zagrebački Geenger Records i pokupio je sjajne reakcije medija i publike. 

Ako prošlost diktira budućnost, „Tvin Piks“ i „U Karkosi“ su dva singla koji najavljuju novi materijal. Radni naziv za šesti album je „Plava Laguna“

Kao predgrupa, nastupiće duo HILL, osnovan u Beogradu 2015. godine. Čine ga Darko Marinković (bubnjevi) i Aleksandar Apostolovski (bas i sintisajzeri). Muzika koju stvaraju temelji se na stoner i sludge zvuku sa primesama noise, drone i psychedelic momenata.

Dodatna rasveta i ozvučenje najavljeni su za ovaj koncert. Karte po ceni od 500 dinara mogu se nabaviti u Felix Shop-u (TC Sremska), dok će na ulazu cena biti 700 dinara.