RECENZIJE RECENZIJE ALBUMA

CONSECRATION – „Cimet“ (2013)

Written by Marko Ristić

CONSECRATION
„Cimet“
Alternative/Post-metal
Geenger Records (2013)

Ako vam se svideo „.avi“, za ovaj album ćete se zalepiti na prvo slušanje i siguran sam da će se ovih sedam pesama dugo vrteti u vašem plejeru.

Tri godine nakon izdavanja albuma „.avi“ na red je došlo i novo izdanje sastava CONSECRATIONPrašina oko „Cimeta“ se podigla mnogo pre izdavanja istog, jer je bend pokušao da napravi pledge kampanju, kako bi album izdali na vinilu, no ne lezi vraže, u Srbiji to i nije bilo moguće, pa se bend odlučio na standardnu varijantu. No, vreme je surovi sudija. Za par godina će ovo biti najnormalnija procedura ako želite da vaš omiljeni bend izda album. Svuda u svetu je to normalno, jedino u Srbiji nije.

No, da pustimo tu temu na stranu, Consecration albumom „Cimet“ upravo donosi taj svet upakovan u nešto manje od 40 minuta. Ako vam se svideo „.avi“, za ovaj album ćete se zalepiti na prvo slušanje i siguran sam da će se ovih sedam pesama dugo vrteti u vašem plejeru.

Naravno, na samom početku moram pohvaliti trud benda i izdavača za omot. Danas, kada su fizička izdanja albuma izuzetno retka, Cons i Geenger records su se potrudili da vam usluže „Cimet“ na pravi način. Disk posut cimetom upakovan u celofan će vam biti žao da otvorite, ali će vam sigurno biti vredan primerak u kolekciji (savetujem otvaranje iznad sudopere – prim autor).

Iznenađenjima nije kraj. U narednih četrdeset minuta koliko album traje bend će vas na lep način razbacati kroz razne melodije i ritmove koji se ređaju od blago akustičnih do zakivačkih. Stoga je i teško dati im neku žanrovsku odrednicu. Prosto – koliko god se trudili teško je. A teško je zbog svestranosti muzike koju sviraju, i koju mogu slobodno da kažem – žive. Tekstovi su na maternjem jeziku, što će slušaocu obezbediti dodatni užitak. Produkcijski, bend je otišao lestvicu gore. Ovoga puta mastering albuma je radio James Plotkin (Khanate, OLD) koji je Consecration-u udahnuo novu energiju. 

Jedina mana ovog albuma jeste to da kratko traje. Ali, ako uzmemo u obzir da će bend vrlo brzo nastaviti diskografsku aktivnost, taman je dovoljno dok ne sačekamo novi. Do tada, podržite bend kupovinom diska ili odlaskom na koncert. Ovo je album koji sigurno treba da nađe mesto na polici ljubitelja dobre muzike.

Piše Marko Ristić

Spisak pesama:

01. Cimet
02. Romantična Policija
03. Ne Dam Ovaj Dan Još Uvek
04. Barikade
05. Praskozorje
06. Povratak Aligatora
07. Nestajanje

https://www.youtube.com/watch?v=X4WWtr3F8u4

4

Ako vam se svideo „.avi“, za ovaj album ćete se zalepiti na prvo slušanje i siguran sam da će se ovih sedam pesama dugo vrteti u vašem plejeru.

Dodaj komentar