VESTI

Članovi benda DECAPITATED na saslušanju: „Nismo krivi“

decapitated-band-promo-2017
Written by Marko Ristić

Članovi poljskog death metal  benda DECAPITATED su se oglasili na sudu u utorak 24. oktobra na saslušanju i sva četvorica su se izjasnila da nisu krivi za otmicu i silovanje za koje su okrivljeni pre dva meseca.

decapitated-band-promo-2017

Decapitated 2017, photo Oscar Szramka

Pevač benda Rafal Piotrowski je optužen za otmicu prvog stepena i silovanje drugog stepena, basista Hubert Wiecek je optužen za otmicu prvog stepena i silovanje trećeg stepena, gitarista Waclaw Kieltyka je optužen za otmicu prvog stepena i silovanje drugog stepena, a bubnjar Michal Lysejko je optužen za otmicu prvog stepena i silovanje trećeg stepena. Sva četvorica su se juče pred sudom izjasili da nisu krivi. Ceo sastav Decapitated se na sudu pojavio u zatvorskim odelima i sa lisicama na leđima.

Sudija Annette Plese je nastavak suđenja zakazala za 18. decembar uz naznaku da postoje ozbiljne šanse da se suđenje odloži. Određena je kaucija za svakoga ponaosob od 100.000 dolara i oni nisu u mogućnosti da komuniciraju međusobno sve dok se istraga ne završi.

Podsetimo, momci iz benda Decapitated su optuženi za otmicu i silovanje jedne devojke nakon koncerta u Vašintonu 31. avgusta kada su nastupali sa bendom Thy Art Is Murder u klubu The Pin. Kako se u tužbi navodi, nakon koncerta dve devojke su otišle sa njima u autobus na piće. Posle kratkog razgovora, jedna devojka je otišla u tolaet gde su je navodno ova četvorica silovala jedan po jedan, dok je druga devojka šutnula jednog od članova benda i pobegla iz autobusa.