IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Chrysta Bell u Beogradu – Sanjivi pop do kasno u noć

chrysta-bell-koncert-u-beogradu-2017
Written by Jovan Ristić

Chrysta Bell je jedna od onih žena koje kada uđu u neku prostoriju nastane muk. Jedna od onih kao Helena Trojanska, za čiju se naklonost vodi rat. No i pored njenog prisustva koje prosto isijava, Chrysta je pokazala da je uprkos svemu tome izuzetno skromna. Harizmatična pevačica, model i glumica koja se proslavila ulogom u novom serijalu kultne serije „Twin Peaks“, pred prepunim KC Grad u sklopu festivala Paralel – Beogradski Festival Subkulture predstavila je svoj dream pop svet koji je brojnu publiku bacio u trans.

I pored toga što se čekanje na njen nastup malo odužilo, masa je bila vidno raspoložena. Ispred bine je nastao pravi gužvanjac, kako su se momci i devojke okupili što bliže da bi videli da li je Chrysta zaista tako divna kao na slikama. Istog momenta kada je zakoračila na binu, sudeći po iskolačenim očima i opuštenim vilicama čini se da su dobili odgovor koji su tražili.

chrysta-bell-beograd-2017-jovan-ristic-01

Chrysta Bell @ KC Grad | Foto: Jovan Ristić

Chrysta nas je tokom svog nastupa na zadnjem sedištu provozala kroz diskografiju koju čine albumi i EP izdanja koja je pevačica snimila sa legendarnim David-om Lynch-om, kao i najnovije izdanje „We Dissolve“. Upravo ovaj album koji je producirao legendarni John Parish (PJ Harvey) zaintrigirao je moju pažnju kada je njen rad u pitanju, te sam jedva čekao da čujem kako taj materijal zvuči uživo.

chrysta-bell-beograd-2017-jovan-ristic-02

Chrysta Bell @ KC Grad | Foto: Jovan Ristić

Praćena fantastično potkovanim bendom, rezultat je svakako premašio sva očekivanja. Posebno je pomogla činjenica da je zvuk bio izuzetno jasan u celom prostoru. Bilo je u publici komentara na gužvu ali ako mene pitate, ako je cena dobrog zvuka malo guranja, više sam nego spreman da je platim. Prostor se pokazao kao sasvim adekvatan, a ohrabrujuća je i činjenica da bi publika komotno mogla da popuni i neki veći. Pored novog, Chrysta je predstavila i izbor pesama sa svog debi albuma „This Train“, njene prve muzičke saradnje sa Lynch-om. Elektro zvuk ovog albuma sjajno je preveden u koncertno okruženje uz dodatak „pravih“ instrumenata.

chrysta-bell-beograd-2017-jovan-ristic-03

Chrysta Bell @ KC Grad | Foto: Jovan Ristić

Atmosferičnoj muzici dodatnu notu mistike donela je Chrysta svojim držanjem prave dive, prave holivudske femme fatale iz klasičnih filmova koja iskreno oseća ono o čemu peva. U par navrata Chrysta se latila i gitare i pokazala da nije samo lepo lice i divan glas, već i spremna da se uhvati u gitarski duel sa gitaristom. Ples, očaravajuća muzika i eterična atmosfera nastavili su se do kasno u noć, nakon čega je Chrysta bila i više nego raspoložena da se pozdravi i slika sa fanovima koji su bili dovoljno istrajni da je sačekaju.

chrysta-bell-beograd-2017-jovan-ristic-04

Chrysta Bell @ KC Grad | Foto: Jovan Ristić

U dobrom društvu, uz dobru muziku veče je prosto proletelo. Očaravajući i uverljiv nastup, što muzički to i scenski, jedan je od boljih ovog tipa kome sam ove godine prisustvovao. Ukoliko tražite preporuku za muziku uz koju možete da se opuštate i sanjarite, dajte šansu albumu „We Dissolve“. A ja bih napokon mogao da pogledam i taj novi „Twin Peaks“.

chrysta-bell-beograd-2017-jovan-ristic-06

Chrysta Bell @ KC Grad | Foto: Jovan Ristić

Dodaj komentar