KONCERTI VESTI

Zvezda serije Twin Peaks, Chrysta Bell ponovo u Beogradu u aprilu

chrysta-bell-koncert-u-beogradu-2017
Written by Jovan Ristić

Zvezda poslednjeg „Twin Peaks“ serijala u kom je tumačila lik dopadljive FBI agentkinje Tammy Preston, zanosna muzičarka i glumica Chrysta Bell ponovo dolazi u Beograd, u okviru aktuelne svetske turneje kojom promoviše novi album „Feels Like Love“.

Koncert će biti održan u novootvorenoj Jazz Kantini Lisabon u sklopu Kombank Dvorane, u utorak 2. aprila u organizaciji Paralel – Beogradski Festival Subkulture. Ograničen broj karata za koncert po specijalnoj ceni od 1800 dinara može se nabaviti do kraja FEST-a, na blagajni Kombank dvorane i svim Tickets.rs prodajnim mestima.

Zanosnu umetnicu s bendom imali smo prilike da gledamo prvi put krajem 2017. godine takođe u okviru Paralel festivala, u rasprodatom i prepunom Kulturnom Centru Grad. Naš izveštaj sa tog koncerta možete pročitati ovde.
chrysta-bell-beograd-2017-jovan-ristic-03

Chrysta Bell @ KC Grad | Foto: Jovan Ristić

 
 
U okviru svoje aktuelne svetske turneje Feels Like Love 2019, „mistična sirena“ kako je strani mediji često opisuju, nastupiće u potpuno novom beogradskom klubu Jazz Kantina Lisabon (Čavketov prolaz, Kombank dvorana) i izvesti premijerno pesme sa svog novog, četvrtog studijskog albuma, koji će svetlost dana ugledati upravo početkom aprila. 
 
„Kada je reč o muzičkom pravcu koji se može očekivati na koncertu, Chrysta Bell je kraljica eklektike u kojoj se paralelno prepliću new vave, post punk i dark disco, a na čiji su muzički ukus uticali Nick Cave,Bauhaus i David Bowie, kojima neretko odaje počast i obradama njihovih pesama, koje voli da izvodi i uživo. 
 
Istovremeno, u njenoj i muzici njenih saradnika oseća se i mističniji uticaj izvođača kao Massive Attack, PJ Harvey PortisheadChrysta Bell se smatra personifikacijom dreamy pop-a i kako pojedini kritičari navode „otelotvorenjem Lynch-ovog nadrealizma,“ navodi se iz organizacije.