VESTI

ČBS singlom „I posle svega (Odjebi)“ najavljuju novi album

Written by Marko Ristić

Punk rock bend ČOVEK BEZ SLUHA (ČBS) objavio je provokativno autobiografski singl i i spot kao najavu novog albuma kojeg će na jesen objaviti na CD-u promoterska kuća Long Play.

„Pesma „I posle svega (Odjebi)“ je nastala jednog dana kada sam se konačno probudio iz jako ružnog sna koji je zauzeo dobar komad mog života. Poznato je da su moje pesme mahom autobiografske, a ovog puta nisam hteo da se puno bavim metaforama, već da jasnim stavom i jednostavnim rečima stanem iza i progovorim u ime svih onih koji su doživeli da im se dobrota obije o glavu“ – kaže pevač i gitarista benda Miki Radojević.

Poruka pesme je da „svemir čak i posle nečijeg najgoreg životnog scenarija brine o ravnoteži među zvezdama“, a Radojević priznaje da je reč odjebi „sama po sebi malo škakljiva“, ali ističe da naš jezik „zbog skromnog fonda reči prilično ograničava pesnike, koji nekad jednostavno bivaju prinuđeni da se snalaze kako bi pogodili centar mete“.

U moru spotova koji se oslanjaju na kombinaciju crnih pozadina, neonskog svetla i stroboskopa, bend ČBS (koji čine i bubnjar Vladimir Lazarević Lune, basista Miodrag Zdravković Mikica i gitarista Sava Mirović) hteo je da vizuelni identitet prvog najavnog singla za novi album, bude pun kolorita i da spot dosledno isprati tekst pesme, za šta se sam Radojević pobrinuo kao scenarista i reditelj.

Produkciju i montažu potpisuje Ralle Petrović (RAX MEDIA) dok se kamere pored raleta latio i Zoran Lazarević Lucky. U spotu se pojavljuju prijatelji benda, glumac Zlatko Rakonjac, muzički menadžer Dragan Novičić i mlada akademska slikarka Ivana Milentijević.

O autoru

Marko Ristić

Editor-in-Chief

Contact
marko@hardwiredmagazine.com