VESTI

Death metal veterani CANNIBAL CORPSE ponovo u Srbiji

cannibal-corpse-live-belgrade-2015-photo-marko-ristic
Written by Jovan Ristić

Kako upravo saznajemo, death metal veterani CANNIBAL CORPSE održaće koncert u Srbiji, četiri godine nakon svoje poslednje posete. Koncert će biti održan u Novom Sadu, 11. juna u Hali 6 Novosadskog sajma u organizaciji MM Concerts. Podsećamo, bend je poslednji put u Srbiji nastupio u julu 2015. godine, i to u Domu omladine Beograda. Više informacija o podršci biće naknadno objavljeno.

Karte za ovaj koncert biće dostupne po promotivnoj ceni od 1900 dinara za prvih 50 karata, dok će u pretprodaji stajati 2400 dinara. Na dan koncerta cena karte će iznositi 2800 dinara, a mogu se kupiti u prodavnicama Mungos u Novom Sadu i Felix u Beogradu, kao i putem prodajnih mreža Gigstix i Ticketvision.

cannibal-corpse-live-belgrade-2015-photo-marko-ristic

Cannibal Corpse u Beogradu 2015. godine, foto Marko Ristić

Svoj aktuelni album „Red Before Black“ koji je producirao Erik Rutan, bend je objavio 2017. godine za Metal Blade Records. U okviru promocije ovog albuma, bend je dao intervju za Hardwired Magazin koji možete pročitati ovde. Bend je osnovan 1988. godine i jedan je od najzaslužnijih za popularizaciju dubokih growl vokala, agresivnih gitara i morbidne tematike u death metal žanru.

Bend je nedavno dospeo u žižu javnosti kada je gitarista Pat O’Brien uhapšen zbog provale u kuću komšija i napada na službeno lice, kako prenosi Fox News. Nakon incidenta, policija je pronašla arsenal oružija u O’Brien-ovoj kući, uključujući 50 sačmara, 20 polu-automatskih puški, 20 pištolja i dva plamenobacača. Pored toga, policija je pronašla hiljade metaka i druge vrste oružija.

Prema navodima, u trenutku hapšenja O’Brien je upozoravao na „sudnji dan“ i „sletanje vanzemaljaca“, a iz benda su poručili: „Iako ne možemo da damo više informacija o incidentu, želimo da znate da Pat dobija potrebnu pomoć i da ceni ljubav i podršku fanova benda Cannibal Corpse. Pat je trenutno u krugu prijatelja i porodice i nada se zdravom povratku u bend u nekom trenutku“. Njegovo mesto u bendu tokom aktuelne turneje zauzeće producent poslednjeg albuma, Erik Rutan.