VESTI

BODY COUNT u Budimpešti posle više od 20 godina!

Written by Hardwired Crew

Kalifornijski thrash/rap metal bend BODY COUNT, koji je pre 27 godina osnovao legendarni reper Ice-T, dolazi u Budimpeštu sledeće godine! Ekipa stiže na krilima šestog studijskog albuma Bloodlust, a koncert će se održati 17. juna u Budapest Park-u.

Body Count su oformljeni 1990. godine kao hobi projekat pomenutog repera, a kako su već nakon kontroverznog debitantskog ostvarenja „Body Count“ (1992) i oštrih stavova naglo počeli da stiču popularnost, hobi je vrlo brzo prerastao u nešto daleko ozbiljnije.

Uz nekoliko dužih diskografskih i sviračkih pauza u karijeri, ponovo su se vratili pre nekoliko godina i odmah zadali zastrašujuć udarac albumom „Manslaughter“ (2014), te još jači pomenutim ovogodišnjim izdanjem „Bloodlust“, na kojem su gostovali veliki muzičari kao što su Max Cavalera, Randy Blythe i Dave Mustaine i koje će promovisati na koncertu u Budimpešti.

Ove godine su dobili i nominaciju za Grammy nagradu u kategoriji „Najbolja metal izvedba“, a kao još jedan od sigurnih znakova da se bend zaista probudio jeste i dolazak u naše krajeve. Zato pratite internet stranicu Budapest Park, jer se karte puštaju u prodaju 8. decembra.