RECENZIJE ALBUMA

BODY COUNT – „Bloodlust“ (2017)

body-count-bloodlust-2017-featured
Written by Marko Ristić

BODY COUNT
„Bloodlust“
Groove metal, Rap metal
(Century Media Records, 2017)

Činjenica je da su BODY COUNT ponovo snimili album vredan pažnje. Album je pun svega onoga što jedna metal ploča treba da ima. Skup vrlo hitičnih pesama će kao i svaki put do sada imati taj „flow“ koji vam neće dozvoliti da ne poslušate album od početka do kraja.

 

Sećam se tog maja 2014. godine. U nekom privatnom paklu, njihov „Manslaughter“ mi je pružio priličan spas od situacije u kojoj sam se nalazio. Upravo zbog te situacije, nisam bio u mogućnosti da podelim sa vama fascinacije povratničkog albuma, što sebi nikako nisam mogao da oprostim. No, da zanemarimo prošlost i okrenemo se budućnosti. Ice-T i ekipa su ponovo tu sa novim albumom „Bloodlust“.

U odnosu na prethodni album, momci su lestvicu besa i metala podigli na još veći nivo. Već od prvog takta numere „Civil War“ koja otvara ovo ostvarenje ćete biti sigurni da će vas Ernie C i Juan samleti pomoću odličnih rifova, a nikako dalje nije ni ritam sekcija. Još kada dodate činjenicu da se već tu pojavljuje prvi gost koji se zove i preziva Dave Mustaine

Činjenica da je Ice-T zajedno sa Ernie C-jem osnovao ovaj bend kako bi krenuo put Evrope, jer je imao uvid u to koliko je publika na našem kontinentu luđa od one na severno-američkom se čuje i sada. Naravno da nećete ni ovoga puta pobeći od obrade nekog klasika, što smo već imali prilike da vidimo na nekim snimcima sa proba. Obradom „Raining In Blood / Postmortem“ benda Slayer sigurno će pokupiti gomilu ovacija od publike koja je žedna ovakvih momenata, a svakako će svoj koncertni repertoar obogatiti još jednom poznatom pesmom. Koliko god se mi trudili da ljudima danas predstavimo nešto novo, to nikada neće biti prihvaćeno onako kako treba tog momenata, već ćemo imati momenat odlaganja bar 5 godina kako bi ta muzika mogla da zaživi. Verovatno otuda poriv za obrađivanje klasika na svakoj ploči. Ili samo odavanje počasti. U svakom slučaju, dokle god ne zvuči loše i nema preterivanja, nije za zameriti.

Sa druge strane, koliko god Ice-T bio besan i trudio se da promoviše metal muziku na pravi način, sa druge strane imamo ljigavi reality u kojem on otkriva svoj zajednički život sa Coco Austin. Izvinite, meni je to nedopustivo za bilo koju ličnost koja se zalaže za dobru muziku i promoviše zdrav sistem vrednosti. Trudim se da zažmurim na tako nešto, ali sigurno je da će vam ostaviti gorak ukus u ustima. Ako nije tako, onda sa vama nešto nije u redu.

No, da se mi vratimo na ovu prvu (čitaj „pravu“) stranu. Činjenica je da su BODY COUNT ponovo snimili album vredan pažnje. Album je pun svega onoga što jedna metal ploča treba da ima. Skup vrlo hitičnih pesama će kao i svaki put do sada imati taj „flow“ koji vam neće dozvoliti da ne poslušate album od početka do kraja.

Naravno, Dave nije jedini gost koji se ovde pojavljuje. Pored njega, tu su još Max Cavalera u numeri „All Love Is Lost“, kao i Randy Blythe iz benda Lamb Of God koji je sudelovao na vokalima za numeru „Walk With Me…“ (nije „in Hell“, ne brinite).

Sve te činjenice čine ovu ploču možda i najmetalskijom pločom benda Body Count do sada. Na albumu nema pesama koje će postati veliki hitovi, kao što je mogao biti slučaj sa prethodnim, ali će svakako biti jedan vrlo težak i opor album koji će svim ljubiteljima metala pružiti dobru zabavu. Nemojte da očekujete revolucionarnu ploču u smislu muzičke istorije, ali očekujte revoluciju protiv svega što ne valja.

Piše Marko Ristić

Lista pesama:
01. Civil War (feat. Dave Mustaine)
02. The Ski Mask Way
03. This Is Why We Ride
04. All Love Is Lost (feat. Max Cavalera)
05. Raining Blood / Postmortem (SLAYER medley)
06. God, Please Believe Me
07. Walk With Me… (feat. Randy Blythe)
08. Here I Go Again
09. No Lives Matter
10. Bloodlust
11. Black Hoodie

3

Činjenica je da su BODY COUNT ponovo snimili album vredan pažnje. Album je pun svega onoga što jedna metal ploča treba da ima. Skup vrlo hitičnih pesama će kao i svaki put do sada imati taj „flow“ koji vam neće dozvoliti da ne poslušate album od početka do kraja.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.