VESTI

BLIND GUARDIAN’S objavljuju orkestralni album u novembru

metal-days-2016-blind-guardian-featured
Written by Jovan Ristić

Dugonajavljivani ambiciozni projekat nemačkih metal legendi BLIND GUARDIAN konačno će ugledati svetlost dana. Osnivači sastava Hansi Kürsch André Olbrich sanjali su o ovom ambicioznom projektu još pre više od dve decenije, kada su u muzici benda Blind Guardian počeli da eksperimentišu sa orkestrom.

Poslednjih godina ovaj projekat je počeo da poprima oblik, ne samo u muzičkom već i liričkom smislu. Bendu će se u ovom projektu pridružiti nemački autor Markus Heitz, čija knjiga “Die Dunklen Lande” služi kao uvod u priču koju će Blind Guardian’s Twilight Orchestra proširiti na albumu „Legacy Of The Dark Lands“ koji će biti objavljen 1. novembra za izdavača Nuclear Blast Records. Delić tog albuma kao najavu možete poslušati u nastavku.

„Neverovatno je što nakon 20 godina napokon možemo da završimo rad na ovom uzbudljivom projektu. Srećan sam i više nego zadovoljan rezultatom. Svaka pesma otkriva spektakularne svetove i priča svoju priču. Ovim albumom naš najveći kreativni san napokon postaje stvarnost“ izjavio je Hansi Kürsch i dodao: Markus sjajno priča priče, a u svojoj knjizi ‘Die Dunklen Lande’ stvorio je savršen svet. Protagonista Nicolas je savršen lik za naše kompleksno delo. Njegova domišljatost skoro je beskonačna. Apsolutno impresivno i veoma inspirišuće.“

Na albumu „Legacy Of The Dark Lands“ Blind Guardian’s Twilight Orchestra, OlbrichKürsch napokon će ostvariti svoj san da kroz impozantne orkestralne aranžmane predstave opus koji nije nalik bilo kom drugom izdanju koji su ove nemačke legende ili bilo ko drugi ikada predstavio.

blind-guardian-metaldays-2016-photo-marko-ristic

Blind Guardian @ MetalDays 2016, photo Marko Ristić