KONCERTI VESTI

BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB stižu u Zagreb 13. juna

Written by Marko Ristić

Sjajna američka trojka BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB će protutnjati zagrebačkom Tvornicom kulture 13. juna na jednom od zasigurno najuzbudljivijih klupskih rock koncerata sledeće sezone.

Veza BRMC-a i Zagreba definitivno spada u jednu od posebnih rock priča ovih krajeva. Bend je 23. juna 2004. trebao nastupiti kao predgrupa Lenny Kravitz-u u Domu sportova, ali je koncert otkazan tog dana zbog Lenny-jeve bolesti. Black Rebel banda tada je dovukla svoj backline na trg između dvorane i hotela Panorame i odsvirala polusatni set, ali akcija nije stala na tome. Nakon brzog dogovora s menadžmentom grupa se preselila u Močvaru i izvela jedan od onih nastupa o kojima se pričalo još mesecima. Garažni psihodelični rock pakao koji je u jednom trenu, zbog tehničkih problema, čak postao unplugged svirka s članovima benda koji svirali stojeći među publikom u krcatom klubu…

BRMC su doslovno eksplodirali na globalnoj glazbenoj sceni u poslednjem pravom hajpu rock muzike, početkom 2000-tih. Debi „B.R.M.C.“, gotovo sat vremena dug album objavljen za Virgin izbacio ih je među najjača nova imena, podjednako zahvaljujući moćnim singlovima, od kojih je prednjačio „Spread Your Love“, kao i „kings of cool“ imageu koji se dobro slagao s imenom benda. Ime su, naime, preuzeli od motociklističke bande Marona Brandoa iz klasika „Divljak“. Jednako jak tempo držali su i sa sljedeća dva zapažena izdanja – „Take Them On, On Your Own“ i „“Howl“ – koja su predstavljali jaki songovi „We’re All In Love“, „Stop“ i „Shuffle Your Feet“.

Poslije nešto slabijih albuma BRMC ovu su godinu zakucali izvanrednim materijalom „Wrong Creatures“ s kojeg je skinuto čak četiri singla, “Little Thing Gone Wild“, „Haunt“, „Question of Faith“ i „King of Bones“ te u sklopu čije svjetske turneje će stati i u Tvornici 13. juna.

Ulaznice

Ulaznice u prodaju kreću u utorak, 18. decembra u 10:00 po prvoj ceni od 150 kuna. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 170 kuna.

Službena prodajna mesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
  • entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture