KONCERTI VESTI

BJESOVI i BRIGAND u Pančevu 4. novembra

marinko-bjesovi-koncert-godine-2013-photo-marko-ristic
Written by Jadranka Balaš

Poznata rok grupa BJESOVI nastupiće, nakon nekoliko godina pauze, u Pančevu. Koncert će se održati u pančevačkoj Apolo dvorani u subotu, 4. novembra, sa početkom u 21h. Podršku na bini pružiće im BRIGAND. koji uveliko promovišu svoj novi album „Daleko Je Vavilon“. Karte će se prodavati na ulazu po ceni od 400 dinara.

bjesovi-koncert-godine-2013-photo-marko-ristic

Bjesovi na Koncertu Godine 2013. | photo Marko Ristić

Prvi veliki uspeh grupe Bjesovi je pobeda na Gitarijadi u Čačku 1990. godine, a zatim je 1993. usledila pobeda na 27. zaječarskoj gitarijadi i u narednih par godina mnoštvo koncerata i velika medijska pažnja usmerena na ovaj bend. Postava Bjesova se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Sa, do danas, izdatih šest albuma, najveći uspeh grupe je postigao drugi po redu (bezimeni) album. Bend čine Zoran Marinković (vokal), Slobodan Vuković (gitara), Ivan Kovačević (gitara), Marko Marković (bas), Miroslav Marjanović (bubnjevi) i Ramon Hamel (bubnjevi).

Brigand, inače domaćin ovog nastupa, je alternativni rok sastav sa doom i shoegaze uticajima oformljen 2011. godine od strane Velibora Nikolića. Ostatak benda čine Ilija Kojović (bas), Stevan Radojičić(gitara) i Milan Sarić (bubnjevi). Bend je u septembru 2013. godine objavio svoj prvi studijski album, „Zaplešimo Grešnici” a četiri godine kasnije, 26. februara ove godine, izlazi i “Daleko Je Vavilon“, inače izdat za Black Planet Records.