VESTI

Bivši pevač uputio tužbu sastavu IRON MAIDEN

iron-maiden-band-photo-hires
Written by Jovan Ristić

Kako prenosi britanski portal The Sun, bivši pevač legendarnog sastava IRON MAIDEN, Dennis Willcock tužio je bend navodeći da su članovi sastava ukrali njegove tekstove i iskoristili ih u klasicima sa svog debitantskog albuma. Willcock tvrdi da su tekstovi pesama „Prowler“, „Charlotte the Harlot“, „Phantom of the Opera“, „Iron Maiden“, „Prodigal Son“ kao i „Killers“ sa istoimenog drugog albuma.

Willcock tvrdi da je napisao sve ove pesme, navodeći i inspiracije za neke od njih. Willcock je bio pevač sastava od 1976. do 1978. godine, nakon čega ga je zamenio Paul Di’Anno sa kojim je bend snimio prvi album. Pre njega je u bendu pevao Paul Day, jedan od osnivača sastava. Wilcock tvrdi da do sada nije znao da su njegovi tekstovi korišćeni na prvom albumu zato što ga do sada nije slušao. Bivši pevač u tužbi traži naknadu štete u vrednosti od dva miliona funti. Bend je tek nedavno okončao tužbu koju je Terry WIlson-Slesser uputio bendu, tvrdeći da su tekst za pesmu „Hallowed Be Thy Name“ ukrali od pesme njegovog benda Beckett, „A Rainbow’s Gold“. Nagodba u ovom slučaju je postignuta van suda.

Zvanični predstavnik sastava Iron Maiden kratko je uputio: „Ovo je neverovatno. Potpuno urnebesno.“ Ne možemo reći da se ne slažemo.

iron-maiden-legacy-beast-european-tour-2018-facebook

Bruce Dickinson, Iron Maiden – Legacy of the Beast turneja | Foto: Facebook

U međuvremenu, Iron Maiden žare i pale arene širom sveta u okviru aktuelne turneje „Legacy of the Beast“ kojom slave svoju bogatu karijeru. Nama najbliži koncert je u Zagrebu 24. jula, gde će sastav nastupiti u Zagrebačkoj Areni. Dva dana ranije, 22. jula, Iron Maiden će predvoditi festival Hills of Rock u bugarskom gradu Plovdivu, a na festivalu će kao zvezde večeri nastupiti i Sabaton i Judas Priest koji promovišu aktuelni album „Firepower“. Ukoliko želite da uhvatite bend u jednoj od najvećih turneja do sada, iz Niša je organizovan prevoz na koncert u Bugarskoj. Više informacija o organizovanom prevozu možete pronaći ovde.