VESTI ZANIMLJIVOSTI

Best Buy na leto prestaje sa prodajom diskova

Written by Hardwired Crew

Kao posledica toga što digitalna prodaja i internet streaming muzike već dugo direktno utiču na prodaju fizičkih muzičkih izdanja došlo je i do toga da je velika američka kompanija Best Buy najavila da će u julu početi povlačenje diskova iz svojih prodavnica.

Kako Billboard piše o ovome, prodaja diskova na godišnjem nivou ovoj kompaniji donosi oko 40 miliona dolara, što je zaista sitan iznos u poređenju sa onim što je ova korporacija ranije zarađivala. Dobre vesti za ljubitelje ploča su da će Best Buy uprkos ovom potezu nastaviti da prodaje vinil izdanja.

Best Buy nije jedina prodajna kompanija koja želi da izmeni svoje tržište diskova, jer je još jedna velika američka korporacija – Target – takođe najavila da će početi sa reorganizacijom svoje prodajne strukture koja se odnosi na muziku, kao što je prodaja Blu-ray i DVD izdanja.

Trenutno Target prema svom poslovanju plaća svu robu koju oni pošalju u roku od 60 dana, a dodatni trošak im predstavlja otpremanje diskova koji se ne prodaju. Sada pokušavaju da prenesu ovaj rizik na izdavačke kuće promenom svojih operacija na skeniranu trgovinu, jer bi na taj način Target plaćao samo za one diskove koji su prodati. Izvori bliski Billboard-u kažu da jedna velika diskografska kuća najverovatnije neće pristati na ove uslove, dok se spominju još dve koje su neopredeljene.

Dodaj komentar