VESTI

Bend PAJPEROV SMIJEH objavio spot u saradnji sa mladom vizuelnom umetnicom

Written by Marko Ristić

Alternativni rok bend PAJPEROV SMIJEH iz Banjaluke predstavio je video-spot za numeru „Svjetla su daleka“, koja se našla na nedavno objavljenom maksi singlu „MoStar Trek“. Iako bend postoji već 13 godina, reč je o njihovom prvom spotu u karijeri, čiju režiju potpisuje mlada vizuelna umetnica Tajana Dedić Starović. Po Tajaninim rečima, do saradnje je došlo nakon što su članovi benda Pajperov smijeh pogledali njen kratki film „Šljiva u novembru“.

„Veoma sam zadovoljna saradnjom i super je osećaj biti prva osoba kojoj su poverili ovako ozbiljan zadatak. Samu pesmu sam doživela kao neprestanu borbu čoveka sa teškim silama koje se ogledaju u njemu samom i okruženju u kom živimo. To je sva ona borba između svetla i mraka, kada nažalost mrak preovlada, jer je ta borba ponekad uzaludna“, navodi Tajana i dodaje da joj je poseban izazov bio to što je prvi put napravila jedan ozbiljan rad sa muškim modelom, glumcem Senadom Milanovićem, koji tumači glavnu ulogu u spotu za „Svjetla su daleka“.

„Zapravo, uvek radim sa devojkama i bavim se problematikom devojaštva, pa mislim da sam sada pokušala da proučim jednu drugu stranu priče. Senada sam znala samo iz grada i sa scene, ali smo vrlo brzo kliknuli i razumeli se, pa je on uspeo da izgura sve moje čudne zahteve bez previše pitanja“, kaže Tajana o samom snimanju spota, koji je nastao u prostorijama Banjalučkog socijalnog centra (BASOC).

Inače, pored numere „Svjetla su daleko“ na maksi singlu „MoStar Trek“ nalazi se i pesma „Zupčanik“, a obe su snimljene u studiju Muzičkog centra „Pavarotti“ u Mostaru. Podsećamo, Pajperov smijeh je snimanje dobio kao nagradu za osvojeno prvo mjesto na trećem izdanju mostarske gitarijade Na putu za jug.

Takođe, Pajperov smijeh će 5. decembra održati samostalni koncert u K.S.E.T. pabu u Banjaluci i tom prilikom će predstaviti dve nove pjesme, sviraće i stare materijale, ali i najnovije numere, koje će se naći na nadolazećem albumu benda.

Grupa Pajperov smijeh je nastala 2005. godine, a čine ga Mirko Ponjević (vokal), Ljubiša Ćetojević (bubanj), Karlo Tomić (bas), Srđan Ivanković  (gitara) i Dane Marjanović (gitara/prateći vokal). Do sada su objavili album „Od sjene do sunca“ i EP „EPP“, koje možete preslušati ovdje.

Dodaj komentar