KONCERTI VESTI

Beck novi headliner INmusic festivala #15!

Written by Hardwired Crew

Sedmerostruki dobitnik Grammy nagrade, multitalentovani umetnik i nestasni istraživač muzičkih žanrova, BECK najavljuje evropsku turneju potvrdom nastupa na glavnoj pozornici INmusic festivala #15!

Beck-ovu impresivnu karijeru odlikuje beskompromisno poigravanje sa muzičkim žanrovima i prepoznatljiv zvuk. Raznolik opus okupljen u četrnaest studijskih albuma, zaslužio je Beck-u status verovatno najorginalnijeg i najkreativnijeg muzičara alternativnog rock zvuka proteklih decenija.

Naslanjajući se na ceo spektar muzičkih stilova, od folka, psihodelije, funka, soula, hip hopa, alternativnog rocka, popa, elektronike, itd. Beckov zvuk je hibrid koji je svojstven samo njemu. Preko pedeset nominacija za globalne nagrade na polju muzike, dizajna i audiovizualnih medija i dvadeset osvojenih titula, između ostalih sedam Grammy nagrada i tri Brit Award nagrade, potvrđuju Beckov globalni status umjetnika s mnogo lica čija neumorna energija stvaranja gura granice svakim novim studijskim izdanjem.

Trinaest studijskih albuma sa zlatnim i multi-platinastim tiražima širom sveta, rasprodate svetske turneje, nebrojeno mnogo muzičkih saradnji sa kolegama iz svih delova spektra savrmene muzike i jedinstvenih multidisciplinarnih umetničkinh projekata impozantan su uvod u najnoviji, četrnaesti studijski album, „Hyperspace“ koji je objavljen krajem novembra 2019. godine koji nam predstavlja još jedno lice Becka u 21. veku.

INmusic festival #15 će se održati od 22.-24. juna 2020. na tradicionalnoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu. Trodnevne festivalske ulaznice dostupne su putem službenog festivalskog webshopa.