VESTI

Basista benda ENTOMBED A.D. se pridružio sastavu DIMMU BORGIR

dimmu-borgir-lineup-promo-2018
Written by Jovan Ristić

Norveški black metal titani DIMMU BORGIR objavili su vest da će Victor Brandt iz sastava ENTOMBED A.D. preuzeti ulogu basiste u tom sastavu. Norveški sastav će u junu nastupiti po prvi put nakon 2014. godine, nakon čega će se otisnuti na turneju kojom će promovisati svoj aktuelni album „Eonian“ tokom ove i sledeće godine. Victor će se pridružiti postavi benda koju čine Shagrath za vokalom, Slienoz i Galder na gitarma, Geriloz na klavijaturi i Daray za bubnjevima.

Brandt je izjavio: „Velika mi je čast i zadovoljstvo što sviram sa moćnim Dimmu Borgir. Pritom je tajming savršen, kako sam u bend ušao nakon izdavanja albuma ‘Eonian’ koji je po meni njihov najbolji album do sada. Članovi benda su jednako sjajni kao i njihova muzika, i radujem se unapred.“

victor-brandt-dimmu-borgir-bass-2018

Victor Brandt, novi basista sastava Dimmu Borgir | Foto: Facebook

Podsećamo, symphonic black metal velikani su svoj aktuelni album „Eonian“ objavili 4. maja za izdavača Nuclear Blast, a našu recenziju albuma možete pročitati ovde. „Eonian“ je njihov prvi album nakon izdanja „Abrahadabra“ iz 2010. godine, a za produkciju je zadužen Jens Bogren, koji je između ostalog producirao i novi album benda Amorphis koji je izašao 18. maja za istog izdavača.